Lenkija stoja piestu už išmokas savo emigrantams Didžiojoje Britanijoje

Lenkija priešinasi Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono planams uždrausti lenkų ir kitų ES šalių imigrantams prašyti pašalpų vaikams, paliktiems Lenkijoje (ar kitoje ES šalyje). Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis D.Camerono raginimą pakeisti ES sutartį, leidžiant britų vyriausybei nemokėti išmokų šalyje dirbančių imigrantų vaikams, pavadino neteisingu. Pasak lenkų politiko, tai reikštų, kad Lenkijos mokesčių mokėtojai turės mokėti išmokas vaikams tų lenkų, kurie, dirbdami Didžiojoje Britanijoje, moka mokesčius tai šaliai, rašo telegraph.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2014, 3:43 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:51 PM

„Jeigu Britanija gauna mūsų mokesčių mokėtojus, ar neturėtų ji mokėti ir išmokų jiems? Kodėl lenkų mokesčių mokėtojai turi šelpti britų mokesčių mokėtojų vaikus?“ - pirmadienį R.Sikorskis rašė „Twitter“.

Toks Lenkijos politiko pareiškimas britams signalizuoja, kad Lenkija blokuos siūlomus ES sutarties pakeitimus. Sutartis gali būti pakeista tiktai pritarus visoms 28 ES narėms.

Nuo 2002 m. 1,2 mln. lenkų turi Didžiosios Britanijos socialinio draudimo pažymėjimus, suteikiančius teisę dirbti Didžiojoje Britanijoje ir mokėti čia visus mokesčius. Tai reiškia, kad jie turi teisę į tokias pats išmokas vaikams ir kitas pašalpas, kaip darbuotojai britai.

Didžiosios Britanijos išmokos vaikams yra keturis kartus didesnės, nei analogiškos Lenkijos išmokos. Jos mokamos tūkstančiams Lenkijos vaikų, kurių bent viena siš tėvų dira Didžiojoje Britanijoje.

Sekmadienį D.Cameronas pasiūlė pakeisti ES galiojančias sutartis, kad jos leistų Didžiajai Britanijai nemokėti vaiko pašalpų ir kitų išmokų kitų ES šalių darbuotojams.

Konservatorių lyderis pažadėjo iš naujo derėtis dėl Didžiosios Britanijos narystės ES ir dėl šio klausimo 2017 m. pabaigoje surengti nacionalinį referendumą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.