N.Venckienė ir A.Venckus nebenori būti vyras ir žmona – jie skiriasi

Faktinės skyrybos jau įvykusios

Manoma, kad teismas neužtruks nagrinėdamas N.Venckienės ir A.Venckaus skyrybų bylą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Manoma, kad teismas neužtruks nagrinėdamas N.Venckienės ir A.Venckaus skyrybų bylą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 6, 2014, 9:15 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:33 PM

Prieš beveik devynis mėnesius nuo teisėsaugos Čikagoje (JAV) pasislėpusios 42 metų N.Venckienės ir Lietuvoje likusio jos vyro advokato 40 metų A.Venckaus prašymą nutraukti judviejų santuoką Kauno apylinkės teismas gavo pernai gruodžio pabaigoje. Teismo data dar nepaskirta.

Venckai juos prašo išskirti bendru susitarimu, todėl, jei abu sutuoktiniai neturi vienas kitam pretenzijų dėl vaiko auklėjimo ir dėl turto padalijimo, jų prašymas gali būti išnagrinėtas šalims nedalyvaujant.

Faktinės skyrybos jau įvykusios

Kad tokio žingsnio buvo galima tikėtis, advokatas Gintaras Černiauskas sakė dar pernai balandžio mėnesį, kai paaiškėjo, kad prieš pasprukdama iš Lietuvos N.Venckienė visą savo turtą perrašė vyrui.

Žinant, kad buvusi teisėja įtariama ne tik šešiais nesunkiais nusikaltimais, bet gresia ir kaltinimai dėl mažiausiai trijų žmogžudysčių organizavimo, manoma, kad skyrybomis N.Venckienė ir jos vyras bando išsaugoti savo turtą.

„Manau, kad faktinės Venckų skyrybos įvyko jau seniai, dabar atėjo laikas juridinėms“, – pirmadienį sakė Laimutei Stankūnaitei dukrą padėjęs atgauti advokatas G.Černiauskas.

Jis įsitikinęs, kad geranoriškai perrašiusi turtą sutuoktiniui, N.Venckienė iš jo gavo tai, ko visuomenė realiai nemato. Pavyzdžiui, visišką jos išlaikymą JAV, kur ji slepiasi su keturiolikmečiu sūnumi.

Tačiau, G.Černiausko nuomone, net ir toks žingsnis gali neišgelbėti Seimo narės ir jos vyro nuo galimo turto arešto ir jo konfiskacijos.

Teismas, suprasdamas, kad turtas buvo perleistas tik siekiant išvengti žalos atlyginimo ar skolos išieškojimo, gali jį panaikinti atkurdamas buvusią teisinę padėtį.

Melavo apie turtus

N.Venckienė savo turtą sutuoktiniui perrašė 2012 metų liepos 2 dieną - tą pačią dieną, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė ją atleido iš Kauno apygardos teismo teisėjos pareigų.

A.Venckus tapo vieninteliu 18 arų žemės sklypo ir jame esančių statinių – dviejų aukštų penkių kambarių 217 kvadratinių metrų ploto gyvenamojo namo, 34 kvadratinių metrų ploto garažo ir 32 kvadratinių metrų ploto ūkinio pastato savininku.

N.Venckienė tada tiek žurnalistams, tiek savo šalininkams ne kartą kartojo, kad dirbdama teisėja ji jokio turto neįgijo. Esą tėvai padovanojo jai savo senąjį namą, kai nusipirkę gretimą sklypą patys pasistatė naują.

Vėliau paaiškėjo, kad viskas buvo atvirkščiai.

Sklypą Klonio gatvėje ji įsigijo dar būdama netekėjusi, 1992 metais. Namo statybos baigtos 1995 metais.

Prieš tapdama Kauno apylinkės teismo teisėja, kuri privalo deklaruoti savo turtą ir pajamas, N.Venckienė „atsikratė“ ir žemės, ir namo – juos padovanojo tėvui Vytautui Kedžiui.

Šis 2002-ųjų liepos 1 dieną dukteriai brangią dovaną grąžino, o po trijų mėnesių nusipirkęs gretimą sklypą tapo jos kaimynu.

Pas Neringą grįžo prieš rinkimus

Gandai, kad Venckai negyvena kartu buvo pasklidę dar 2011 metais. Tada kalbėta, kad Kalėdas ir naujuosius 2011-uosius metus kartu su sūnumi JAV sutikęs A.Venckus kelionėje surado kitą moterį.

Kartu su ja tų pačių metų vasarą A.Venckus buvo pastebėtas Juodkrantėje, o rudenį esą persikraustė gyventi į jos namus, tačiau 2012 metų vasarą buvo priverstas sugrįžti atgal, nes politinę partiją įkūrusiai ir į Seimą susiruošusiai N.Venckienei tąkart buvo labai svarbu visuomenėje atrodyti nepriekaištinga šeimos moterimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.