Nukrito reitingas? Klaupkis prieš senjorą

Kam ieškoti Amerikos ar išradinėti dviratį, jei yra senas, patogus ir gerai pramintas kelias? Tokia savaime suprantama išmintimi vadovaujasi ir Seimo pirmininkė L.Graužinienė ir jos (atsiprašau, V.Uspaskicho) vadovaujama Darbo partija.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jan 6, 2014, 6:12 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:38 PM

Išties, kaip geriau pataisyti gerokai pakrypusį savo ir partijos reitingą, nei nuolatos demonstruojama meile svarbiausiam šalies rinkėjui – pensininkui – bei jo kiaurai kišenei ir jaunesniems pilkasermėgiams?

Švenčių drumzlės dar nespėjo nusėsti, o L.Graužinienė iš naujo ėmė džyrinti tą pačią plokštelę, kurią ji ir partija buvo užsukusi dar prieš šių metų biudžeto projekto laiminimą Seime - „Pensijas visiems grąžinsim, minimalią algą vėl pakelsim“. Ir džyrinti ne bet kaip, o su dviguba jėga, šįkart jau panašia į tikrą didžiųjų koalicijos brolių bei konkurentų dėl tų pačių rinkėjų socialdemokratų politinio spaudimo ir šantažo kampaniją.

Seimo pirmininkė, neseniai tėškusi, kad neleis įvesti euro, jei kairieji nepakels minimalios algos iki pusantro tūkstančio, šiandien išrėžė tiradą, kurios kiekviena frazė vertė tik žiopčioti iš nuostabos. Pirmiausiai L.Graužinienė pareiškė, jog jos partijos socialinės apsaugos ir darbo ministrė A.Pabedinskienė (jei atsimenate, yra tokia) jau parengė specialų planą, kuriame net du „variantai“ iš kokių šaltinių ir kam kompensuoti tas pensijas.

Įstabu ne tik tai, kad ta ministrė sugeba tokius planus parengti, bet ir tai, kad, pasirodo, nuo „politikų valios“ priklauso, kuris variantas taptų tikrove – iš karto kompensuoti pensijas visiems, ar tik garbiausio amžiaus senjorams. Pinigų, suprask, yra ir pirmajam ir antrajam variantui, bet pati L.Graužienienė renkasi antrąjį – pirmiausiai, pasak jos, reikia parodyti dėmesį seniausiems.

Be to, pasak Seimo pirmininkės, šiemet visi – ne tik politikai, bet ir verslas – turi susitarti, kad nuo 2015 m. ima ir pakelia MMA iki 1509 litų – tam, kad bent šiek tiek būtų amortizuotas euro įvedimas.

Iš kur pinigai? Kiek jų reikės? Kaip tai atsilieps visam ūkiui, jei juos vis dėlto iš kažkur pavyks išlupti? Tačiau Seimo vadovė ir vėl nenusižemino tiek, kad viešai svarstytų tokias smulkmenas, kurios esą surašytos ministrės parengtame plane.

Tad žmogus – ypač jei esi senjoras - taip ir iki galo nesupranti, kas teisus – vis apie tai, kad „pinigų yra“ giedanti „darbiečių“ nominalioji vadovė ar, pavyzdžiui, socialdemokratų finansų ministras R.Šadžius, kuris sako, kad kol kas tokių pinigų nėra ir greitai nebus.

Tačiau net jei ir R.Šadžius teisus, L.Graužinienei nuo to – ne bėda. Juk jos žaidimas – nepralošiamas. Rodyti rūpestį ir meilę, o po to apkaltinti visus kitus – pirmiausia, aišku, prezidentę ir premjerą - kad neleido to rūpesčio įgyvendinti – bene dar geriau, nei iš tiesų rasti tų pinigų ir juos pradėti dalinti.

Na, nebent mūsų senjorai jau galutinai pavargo nuo politikų – tiek raudonųjų, tiek baltųjų – nesibaigiančių žaidimų jų pensijomis ir tauškalų apie jas, kad tokios kampanijos, kaip ši „darbiečių“ juos tik dar labiau suerzins, nei pamalonins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.