E.Vareikio kelias į blaivybę – su vaistais ir maldomis

Po rudens sesijos ištuštėjusiame Seime išdrįso pasirodyti ir problemų dėl alkoholio turintis Egidijus Vareikis. Jis jaučiasi pasveikęs ir pasikeitęs. Bet ar pavyks tuo įtikinti ir kolegas?

E.Vareikis nori ir toliau būti Seime.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Vareikis nori ir toliau būti Seime.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jan 7, 2014, 6:24 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:25 PM

Seimo nario darbo vieta tris mėnesius tuščia buvo po to, kai vasaros pabaigoje dėl konservatoriaus elgesio kilo dar vienas skandalas – neblaiviam politikui sunkiai sekėsi išskristi į Romą ir dar sunkiau iš jos sugrįžti, rašo „Lietuvos rytas“.

Po paieškų, į kurias teko įsitraukti ne tik diplomatams, bet ir policijai, į Lietuvą parsiradęs 55 metų E.Vareikis sulaukė kolegų raginimo trauktis iš Seimo, bet jis pasirinko kitą kelią – nusprendė gydytis.

Dėkojo už maldas ir gydymą

„Gydymo procesas yra ilgas, nes mano liga buvo depresija. Tai trunka ilgai“, – vakar pagaliau pasirodęs Seime BNS prisipažino parlamentaras.

Visą laiką, kol nesirodė Seime, parlamentarui buvo mokama alga, nes jis turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

„Mano nedarbingumas baigėsi praėjusiais metais, gruodžio 23 dieną. Šiaip esu sveikas pagal visus kriterijus, liga buvo sunki, nebuvo lengva“, – tvirtino E.Vareikis.

Politikas aiškino esąs dėkingas gydytojams, kurie rūpinosi jo sveikata, taip pat žmonėms, kurie jį palaikė: „Žinau, kad žmonės meldėsi už mane. Matyt, visa tai susidėjo, kad iš tikrųjų šiandien jaučiuosi sveikas, pasikeitęs, net išvaizda mano pasikeitė šiek tiek. Manau, viskas yra gerai.“

Laukia pokalbiai su vadovybe

Nors dėl E.Vareikio elgesio raudonavę jo bendražygiai politiką net ragino trauktis iš parlamento, pats konservatorius apie tokią galimybę vakar neužsiminė.

Kaip į tai reaguos opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija, kurios vadovas Andrius Kubilius viešai abejojo, ar E.Vareikį užklupusios bėdos netrukdo jam darbuotis Seime?

Apie tai, kad kolega turėtų atsisakyti mandato, rugsėjį kalbėjo ir konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma.

Bet vakar politikas jau nebuvo toks kategoriškas. Anot jo, artimiausiomis dienomis turėtų įvykti A.Kubiliaus pokalbis su E.Vareikiu.

„Manau, kad bus įvairių svarstymų, bet nenoriu prognozuoti, kokie gali būti siūlymai ir kas bus sutarta.

Tikiuosi, kad pokalbis bus nuoširdus, objektyviai žvelgiant į situaciją, ne tik savo, bet ir rinkėjų akimis“, – kalbėjo J.Razma.

Kolegos nori patikėti

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai vadovaujantis konservatorius Valentinas Stundys irgi pripažino, kad E.Vareikis neišvengs nemalonių pokalbių.

Vis dėlto etikos sargas mano, kad problemas įveikusio žmogaus situacija neturėtų būti vertinama formaliai ir galbūt jis galėtų toliau darbuotis Seime: „Juk žmogus pripažino turėjęs bėdą. Ta bėda yra liga, kurią jis tikina įveikęs. Mes turime pripažinti šį faktą.“

V.Stundys mano, kad E.Vareikio nepaveiks spaudimas trauktis: „Man regis, jis dėjo visas pastangas, kad pateisintų savo apsisprendimą išsikapanoti iš tų problemų, su kuriomis susidūrė. Iš pradžių jis jas neigė, bet galiausiai pripažino.

Ir frakcija turėtų pripažinti, kad jis stengiasi grįžti į normalų būvį.

Aišku, susidūrus su tokiomis problemomis niekas nežino, kaip viskas gali būti. Bet tikiu, kad Egidijus rado jėgų atsitiesti, reikia juo tikėti.“

Ne pirmas nuopuolis

* Vasarą Seimas buvo panaikinęs E.Vareikio teisinę neliečiamybę dėl kito incidento, į kurį parlamentaras taip pat įsivėlė būdamas neblaivus.

* Konservatorius gegužę aptalžė žmoną Rozvitą, tačiau ji vėliau atleido savo sutuoktiniui, todėl pradėta byla dėl smurto buvo nutraukta.

* Pamaldumu garsėjantis E.Vareikis tada kolegas irgi įtikinėjo, kad po šio įvykio padarė išvadas.

* Dar anksčiau E.Vareikis buvo sučiuptas neblaivus prie vairo. Nors įkliuvo per patį rinkimų įkarštį, atgailavęs ir blaivybės įžadus davęs politikas ne tik nebuvo išbrauktas iš kandidatų sąrašo, bet ir reitingavusių rinkėjų buvo gerokai kilstelėtas į viršų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.