Panemunės tilto statyba – galvos skausmas Kauno merui A.Kupčinskui

Įrengtos naujos vaizdo stebėjimo kameros, baigta Parodos gatvės ir A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija, pradėtas šilumos ūkio pertvarkymas, „Girstučio“ plaukimo centro atidarymas – tokius svarbiausius praėjusių metų savivaldybės atliktus darbus minėjo praėjusius metus apžvelgęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauno savivaldybėje - praėjusių metų apžvalga.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno savivaldybėje - praėjusių metų apžvalga.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 7, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:59 PM

Pasak jo, miestas sugebėjo deramai prisidėti ir prie dviejų kitų reikšmingų projektų – geležinkelio linijos „Rail Baltica“ bei Kauno intermodalinio terminalo statybos, mat pavyko itin sparčiai patvirtinti detaliuosius planus ir projektų eiga nesustojo.

A.Kupčinskas pripažino, kad Panemunės tilto statyba yra vienas pagrindinių jo galvos skausmų. Susprogdintą itin prastos būklės tiltą iš pradžių planuota atidaryti šiemet, tačiau dėl lėšų stygiaus įkurtuvių teks palaukti bent iki 2015-ųjų.

„Tikiuosi, kad Nemuno krantai šiemet jau bus sujungti sijomis“, - mano Kauno meras A.Kupčinskas. Dėl finansavimo tariamasi su Vyriausybės atstovais, kai kuriuos darbus savo sąskaita atlieka bendrovė „Kauno tiltai“.

Kauno meras taip pat pareiškė, kad šiemet tęs kovą su vadinamaisiais pseudobarais ir žadėjo plėsti nerūkymo zonas mieste. A.Kupčinskas prieš porą mėnesių viešai paskelbė sieksiąs uždaryti barais pavirtusias naktines alkoholinių gėrimų prekyvietes, mat jos nesilaiko įstatymų apribojimų.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis pranešė, kad iki numatyto 2013-ųjų metų biudžeto trūksta 25 mln. litų, tačiau galutiniai duomenys iš Valstybinės mokesčių inspekcijos bus gauti sausio 10-ąją.

„Nesurinkta pajamų dalis gerokai sumažės“, - spėjo D.Ratkelis. Šių metų Kauno savivaldybės biudžetas bus labai panašus į 2013-ųjų.

Pasak jo, per praėjusius metus Kauno savivaldybės skolos sumažėjo beveik 10 mln. litų. Šiemet tokių rodiklių gali nepavykti pasiekti, mat savivaldybei padidintas skolinimosi limitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.