D.Grybauskaitės skyrybos su fotografe - dėl keistų prezidentės įnorių?

Net penkiolika metų ne vieno šalies vadovo veiklą fiksavusi fotografė Džoja Gunda Barysaitė šiais metais jau nebedirba Prezidentūroje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2014, 7:38 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:12 PM

Dž.G.Barysaitė prezidento Valdo Adamkaus šešėliu buvo per abi jo kadencijas, fotografė taip pat dirbo su Rolandu Paksu, pašalintu iš prezidento posto, savo komandoje ją pasiliko ir šalies vadove tapusi Dalia Grybauskaitė.

Tačiau dabar šios fotografės paslaugų nuspręsta atsisakyti. Ją pakeitė fotografas Robertas Dačkus, kuris Prezidentūroje buvo laikinai įdarbintas rudenį.

D.Grybauskaitės komandą tuomet papildė ir naujas televizijos operatorius Valentinas Voitovas, kuris dirba vietoj ilgamečio Prezidentūros metraštininko Romo Kuprio.

Pasigirdus svarstymams, kad šalies vadovės viešųjų ryšių komanda gali būti stiprinama dėl artėjančių rinkimų, Prezidentūros atstovai tai neigė.

Aiškinta, kad papildomo fotografo paslaugų prireikė dėl darbų per Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai gausos – esą Dž.G.Barysaitė visur nesuspėjanti.

Bet dar nepasibaigus pirmininkavimui fotografė buvo atleista, o su R.Dačkumi nuo šių metų pradžios pratęsta darbo sutartis.

Prezidentūros atstovų teigimu, Dž.G.Barysaitė iš darbo išėjo šalių susitarimu – išsiskyrimas su ja esą vyko draugiškai.

Iškart po to, kai Dž.G.Barysaitei buvo parodytos Prezidentūros durys, pasklido kalbų, kad fotografės darbas ėmė neįtikti D.Grybauskaitei – šalies vadovė esą reikalavo pagražinti nuotraukas ir pageidavo, kad jos žvilgsnis visuomet būtų nukreiptas tiesiai į Lietuvos žmones.

Tačiau Dž.G.Barysaitė „Lietuvos rytui“ neigė, kad šalies vadovė turėjo keistų įnorių.

Tiesa, plačiau kalbėti apie išėjimo iš darbo priežastis ji nepanoro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.