Ką rinktis: eurą ar baltarusių rublį?

Auditorė L.Graužinienė paėmė skaičiuotuvą, padalijo 1000 litų iš

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 8, 2014, 6:51 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:12 PM

Už tūkstantį litų žmonės dar kažkaip verčiasi, o 289 eurų neužteks nei maistui, nei mokesčiams.

Taip ėmusi rypuoti Seimo pirmininkė ėmė reikalauti, kad minimalus mėnesio atlyginimas būtų padidintas iki 1509 litų.Kad visiems būtų baisiau, L.Graužinienė pagrūmojo - nebus 1509 litų, nebus ir euro Lietuvoje 2015 metais.

Galime tik pasidžiaugti, kad Latvija jau spėjo palaidoti savo latą. Juk baisu net pagalvoti, jei mūsų politikai būtų sugalvoję įsivesti kaimyninės šalies nacionalinę valiutą. Juk latas kainuoja beveik 5 litus.

Taigi lietuviškas minimalus atlyginimas būtų vertas apverktinų 200 latų.

Kiekvienas kvailys pasakytų, kad 200 latų yra mažiau už 289 eurus. Aritmetiką išmananti Seimo pirmininkė irgi tai puikiai žino, todėl iš anksto pradėjo rūpintis, kad mūsų piniginės nuo kitų metų būtų storesnės.

Galime pabandyti įsivesti Baltarusijos rublį. Tuomet kiekviena valytoja galės džiaugtis solidžiu 3 mln. 775 tūkst. rublių dydžio atlyginimu. Va tada tai pagyventume!

Gal bet kuri prekybos centro kasininkė galėtų bent kartą į mėnesį savaitgaliui nuskristi į Paryžių, o vaikui į mokyklą įdėti sumuštinių su juodai ikrais?

Galima ir niekur neskubėti - sudaryti darbo grupę ir pažiūrėti, kuo viskas baigsis.

Kužda įtari nuojauta, kad nuo kitų metų pakelis grietinės, kuris dabar kainuoja 3,45 lito, Lietuvai pakeitus valiutą kainuos 1 eurą, o gal net 99 euro centus.

Ir tada Seimo pirmininkė visai Lietuvai galės trimituoti, kad Darbo partijos dėka maisto produktai mūsų šalyje atpigo. Ir ne kokiu vienu kitu procentu, o net tris kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.