Kauno meras A.Kupčinskas lindo po vonia

Kauno mero praėjusiais metais buvo pilna visame mieste. Andrius Kupčinskas po kelis kartus važinėjo žiūrėti, kaip vyksta A.Juozapavičiaus prospekto ir Parodos gatvės remontas. Skubindamas užsitęsusius Girstučio baseino rekonstrukcijos darbus net palindo po baseino vonia ir susiginčijo su statybos darbų vadovu pastebėjęs, jog blogai įrengta vandens nuleidimo sistema.

A.Kupčinskas teigė neužmiršęs Laisvės alėjos.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Kupčinskas teigė neužmiršęs Laisvės alėjos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jan 8, 2014, 12:25 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:50 PM

Žodžiu, kur meras – ten tvarka. Tik A.Kupčinskas gal mažokai vaikščiojo Laisvės alėja, nors jos gale įsikūrusi miesto savivaldybė. Vizitine miesto kortele vadinama gatvė liūdna, kaip visa sausio lietaus merkiama Lietuva.

A.Kupčinskas pernai mažai matytas perkerpantis juostelę, kaip daro visi merai, kai jų mieste pastatomas naujas objektas.

„Tam, kad perkirptume juostelę, pirmiausiai reikia pastatyti objektus“, - ūkiškai paaiškino Kauno meras, šias pareigas einantis jau septintus metus.

Jis tvirtino, kad sėdėti kabinete apsikrovus popieriais – ne jo darbo stilius: „Ryte ir vakare, kai tarnautojai išeina, dirbu su dokumentais. O dieną važinėju po miestą, po svarbiausius objektus.“

Spaudos konferencijoje apžvelgęs nuveiktus praėjusių metų darbus ir ateities planus Kauno meras pabrėžė, kad didžiausias galvos skausmas buvo ir šiais metais lieka Panemunės tilto statyba.

Būtent ten merui ir tenka daugiausiai važinėti, bet statytojai nelabai bijo paskubėti raginančio miesto šeimininko. Panemunės tiltas turėjo būti pastatytas jau šiais metais, bet darbai vėlavo ir pabaigtuvės nukeltos į 2015-uosius.

Laisvės alėja jis turbūt vaikščiojo nedažnai. Išbyrėję šaligatviai alėjos prieigose ir pačioje gatvėje, patrešę suoliukai atrodo liūdnai. Tačiau meras pažadėjo, kad ir Laisvės alėjoje bus dažnesnis svečias ir bandys paspartinti šios legendinės Kauno vietos atgimimą. Tiesa, po to, kai bus pastatytas Panemunės tiltas.

„Lopyti dalimis Laisvės alėjos neapsimoka. Yra architekto Šarūno Kiaunės parengtas rekonstrukcijos projektas, statybos leidimas 10-čiai metų išduotas. Bet vis nuo Laisvės alėjos dėmesį nutraukdavo Girstučio baseinas, Parodos gatvė, Panemunės tiltas. Ateis ir alėjos eilė, gal dar ne šiemet“, - kalbėjo A.Kupčinskas.

Pagal Š.Kiaunės projektą, alėja turėtų būti išgrįsta Antano Smetonos laikų stiliaus grindiniu, čia numatyta paleisti ir arkliais traukiamą puskarietę - „konkę“.

Va tada vilniečiai dus iš pavydo – ką turi Vilnius? Lėktuvą „Air Lituanica“? Joks čia stebuklas šiais laikais. O Kaunas turės „konkę“, menančią laikinosios sostinės laikus, kai „Metropolyje“ iš meilės Lietuvai nusigerdavo ir ministrai, ir užsienio diplomatai.

A.Kupčinskas pažadėjo, kad prašmatniu smetonišku grindiniu jis vaikščios apsiavęs tik lakuotais batais, o ne šlepetėmis už 3 litus - taip apsiavusį Kauno merą buvo įamžinęs „Lietuvos ryto“ fotografas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.