Klaipėdos rūkaliams - dar didesnių suvaržymų grėsmė

Klaipėdoje gali atsirasti dar daugiau vietų, kuriose bus draudžiama

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-01-08 16:48, atnaujinta 2018-02-17 19:30

Dabar draudžiama rūkyti paplūdimiuose ir jų prieigose, Smiltynės miške, skulptūrų parke, autobusų stotelių paviljonuose, gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo patalpose, mokyklų teritorijose.

Draudimas rūkyti paplūdimiuose rūkalių pernelyg nepapiktino. Mat pliažuose buvo įrengtos specialios rūkymo vietos su suoliukais ir šiukšliadėžėmis. Nors iš pradžių rūkantieji pyko, kad tokių vietų - per mažai, bet vėliau susitaikė. Pajūryje traukti dūmą bet kur ryždavosi tik vienas kitas. Juos tramdė ne tik baudų baimė, bet ir aplinkui gulintys nerūkantys poilsiautojai, kurie aktyviai kovojo už savo teises.

Klaipėdos savivaldybės bendruomenės sveikatos posėdyje diskutuota apie tai, ar nevertėtų uždrausti rūkyti daugiabučių balkonuose. Savivaldybę pasiekia vis daugiau gyventojų skundų, kuriuose jie piktinasi iš kaimyno balkono pas juos sklindančiais dūmais.

Prieš tokius sumanymus piestu stoja rūkantieji teigiantys, kad balkonas - privati teritorija, kurioje žmogus elgiasi kaip tinkamas. Jų manymu, visų pirma prieš priimant tokį sprendimą reiktų išsiaiškinti teisines pasėkmes.

Rūkalių teigimu, jie taip pat turi šiokias tokias teises. Į tai kitose užsienio šalyse yra atsižvelgiama. Antai Švedijoje įrengtos specialios kabinos rūkantiesiems - jų yra ir viešbučiuose, ir oro uostuose.

Klaipėdoje nuolat organizuojami patikrinimai, kaip laikomasi draudimų rūkyti tam tikrose viešose vietose. Pernai nubausta beveik pusantro šimto žmonių, traukusių dūmą ten, kur neleistina.

Pasitaiko skundų ir dėl to, kad kaimynai rūko bendrojo naudojimo patalpose - laiptinėse, bendrabučių virtuvėse. Kai kurie žmonės net atsiunčia nuotraukų ar nufilmuotų vaizdų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.