Lietuvos emigrantai savo šeimoms švenčių mėnesį siuntė po 1700 Lt

Gruodžio mėnesį 4,4 mln. Lt į Lietuvą persiuntė daugiau nei 2,5 tūkst. į Didžiąją Britaniją emigravusių Lietuvių. Tai yra vidutiniškai po 1700 Lt kiekvienas. Ši suma buvo pervesta „TransferGo“ tarptautinių perlaidų sistema.

Kalėdų laikotarpiu siųsti pinigus savo šeimoms Lietuvoje planavo 70 proc. Lietuvos emigrantų Didžiojoje Britanijoje.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Kalėdų laikotarpiu siųsti pinigus savo šeimoms Lietuvoje planavo 70 proc. Lietuvos emigrantų Didžiojoje Britanijoje.<br>I.Budzeikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:30 PM

Kaip atskleidė šių metų spalio mėn. „TransferGo“ atliktas tyrimas, Kalėdų laikotarpiu siųsti pinigus savo šeimoms Lietuvoje planavo 70 proc. Lietuvos emigrantų Didžiojoje Britanijoje. „Švenčių išvakarės buvo pasiektas gruodžio mėn. pervedimų pikas. Keli šimtai pervedimų buvo padaryti taip pat ir Kūčių vakarą bei per abi Šv. Kalėdų dienas, t.y. tuomet, kai paprastai bankai Didžiojoje Britanijoje nebedirba“ – komentuoja Daumantas Dvilinskas, „TransferGo“ direktorius.

„Tai, jog pinigai buvo siunčiami šventėms rodo ir apie 15 proc. išaugusi vieno asmens per mėn. iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą vidutiniškai persiunčiama suma“ – tęsia D.Dvilinskas.

Šiuo laikotarpiu taip pat buvo siunčiami pinigai ir į Didžiąją Britaniją, tačiau Lietuvių siunčiamos sumos buvo kiek mažesnės – vienas asmuo vidutiniškai pervedė 1400 Lt, o bendrai šia kryptimi pervesta suma buvo didesnė nei 230 tūkst.

„TransferGo“ tarptautinių perlaidų iš Lietuvos į Didžiąją Britaniją paslaugas pradėjo teikti 2013 m. lapkričio mėn.

Iš viso „TransferGo“ tarptautinių pervedimų paslaugomis jau pasinaudojo beveik 18 tūkst. vartotojų, kurių pervedimų bendra suma jau viršijo 30 mln. Lt, o naudodamiesi šiomis paslaugomis kartu sutaupė beveik 2 mln. Lt tarptautinio pavedimo mokesčio, palyginti su įprastais tarptautinio pavedimo, daromo per banką, perlaidos ir valiutos konvertavimo mokesčiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.