Naują miesto šūkį Kaunui įkvėpė „Facebook“

Socialiniuose tinkluose aktyviai save pristatantis Kaunas pasinaudojo „Facebook" žodynu ir kurdamas savo miesto šūkį. „Kaunas dalinasi” – tokiu šūkiu Kaunas vilios į miestą užsieniečius ir kitų šalies regionų gyventojus. Miesto šūkį ir prekės ženklą sukūrė reklamos agentūra „Not perfect”, tačiau sumanymas vertinamas nevienareikšmiškai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 8, 2014, 10:45 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:56 PM

Susidaro įspūdis, kad be papildomo paaiškinimo nėra visiškai aišku, kuo ir su kuo Kaunas dalinasi.

„Kaunas dalinasi krepšiniu, džiazu, technologijomis, emocijomis, gera nuotaika. Mes viskuo dalinamės”, - šūkio prasmę mėgino paaiškinti Kauno meras Andrius Kupčinskas. Tokiu šūkiu esą norima parodyti miesto patrauklumą įvairių sričių žmonėms.

Ar Kauno prekinio ženklo ir šūkio kūrėjai nenusižengė lietuvių kalbos taisyklėms panaudoję žodį „dalinasi“? Valstybinės lietuvių kalbos komisijos konsultantė Nomeda Šopauskienė paaiškino, kad žodis „dalijasi“ yra bendrinės formos, o „dalinasi“ — šalutinės.

„Klaidos nėra, žodį „dalinasi“ galima naudoti“, — tikino lietuvių kalbos specialistė.

Pirmasis bandymas išrinkti miesto prekinį ženklą ir šūkį 2011-aisiais buvo nesėkmingas.

Pernai rudenį prasidėjusiam konkursui buvo pateikti 4 projektai, tačiau ekspertai iš pat pradžių išskyrė agentūros „Not perfect” dizainerių darbą. Naujasis ženklas bus naudojamas mažiausiai penkerius metus. Ženklo sukūrimas kainavo 29 tūkst. litų, o jo populiarinimui šių metų biudžete ketinama skirti 45 tūkst. litų. Jis naudojamas suvenyrų, lankstinukų gamybai, papuoš viešąsias erdves.

Kiek anksčiau labai prieštaringai buvo įvertintas ir trumpas vaizdo siužetas, pristatantis Kauną svečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.