Saldžių sapnų, pone B.Bradauskai

Dar praėjusių metų gegužę Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Bronius Bradauskas aiškino, koks menkas Lietuvoje pelno mokesčio tarifas. Toks menkas, kad reikia panaikinti net ir inovacijoms taikomas jo lengvatas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Jan 8, 2014, 4:57 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:30 PM

Iš rožinių sapnų socialdemokratų mokesčių strategas pakirdo tik šiais metais. Ne savo noru: apsnūdusi akis tikriausiai netyčia užkliuvo už „Lietuvos ryte“ paskelbtos žinios, jog latviai taip apkarpė savo mokesčius, kad Lietuvos verslas pradėjo keltis į kaimyninę šalį.

Tik anokia čia naujiena. Ryga tikrai neslėpė nuo viso pasaulio savo ketinimų prisivilioti turto valdymo įmones iš kitų valstybių. Joms mokesčiai ten buvo mažinami ir nuo praėjusiųjų, ir nuo šių metų pradžios.

Apie tai žinojo visi. Išskyrus, žinoma, B.Bradauską. Medžiokle ir gerais santykiai su rusais bei Baltarusijos diktatoriumi nuolat besirūpinantis Seimo turtuolis greičiausiai neturėjo laiko pasidomėti, kas čia vyksta. Todėl tik dabar susizgribo: kaip čia yra, kad „Rokiškio sūris“ kraustosi pas latvius, o „Maxima“ – pas olandus?

Sveikas atsibudęs, pone B.Bradauskai! „Maxima“ ir nemažai kitų stambių šalies kompanijų į Olandiją pasuko ne pernai, o prieš keletą metų. Jūsų žiniai, priešpaskutinę 2013-ųjų dieną ten perkeltas iš visos „Vičiūnų grupės“ valdymas.

Esame ES nariai, kapitalo judėjimas – laisvas, tad jis plaukia ten, kur mažesni mokesčiai. Todėl kitos šalys kaip įmanydamos stengiasi jį pritraukti. Išskyrus Lietuvą, kuri oriai stebi ir laukia nežinia ko.

Todėl prašykite Mokesčių inspektorių pateikti ataskaitas, kas ir kiek išmoka dividendų. Gavę duomenis kurkite darbo grupes ir metų metus svarstykite, ar nereikėtų keisti dividendų apmokestinimo.

Kol posėdžiausite, lengvatų investuotojams pasiūlys ne tik latviai, bet ir lenkai, o gal net Jūsų gerbiamas Minsko režimas. Jei apie tai niekas asmeniškai Jums nepraneš, tai galėsite pasiskaityti laikraščiuose.

Tik tada nesistebėkite, jei kada nors biudžete pristigs lėšų ne tik pusantro šimto žydus gelbėjusių senolių pensijoms, bet ir Jūsų atlyginimui. Galėsite paprašyti, kad latviai ar olandai išrašytų kompensaciją – bent prajuokinsite pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.