Vatikano atstovas L.Bonazzi: „Lietuvoje praleisti metai buvo geriausi mano gyvenime“

„Ypatingų problemų nėra“, - taip juos apibūdino nuncijus.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2014, 1:53 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:46 PM

„Ne aš pats pasirinkau atvykti į šią šalį. Mano asmeniniu požiūriu, tai buvo dovana, kurią gavau. Iš tiesų tai tikriausiai buvo tarp geriausių mano gyvenimo metų. Šiuo požiūriu norėčiau padėkoti Dievui ir šiai šaliai, kuri suteikė man galimybę dalintis, duoti tai, ką galėjau duoti, bet taip pat suteikė man galimybę praturtinti save tuo žmoniškumu, ypatingu žmoniškumu, kurį įkūnija Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės“, - BNS trečiadienį sakė Baltijos šalims atstovaujantis arkivyskupas.

L.Bonazzi teigė, kad svarbiausia jo misija Lietuvoje buvo naujų vyskupų Vilniuje, Kaune, Telšiuose, Kaišiadoryse, Panevėžyje paskyrimas.

„Tai atnaujino kūną, vyskupų kolegiją Lietuvoje, suteikė naujos jėgos, gyvybingumo. Pastebėjau, kad, apskritai kalbant, daug žmonių buvo pamaloninti šiuo paskyrimu“, - sakė jis.

Nuncijaus teigimu, Lietuvoje valstybės ir Katalikų bažnyčios santykiai klostosi sklandžiai: „Katalikų bažnyčia svariai prisideda prie Lietuvos identiteto ir ji pripažįstama nuo pat nepriklausomybės pradžios“.

L.Bonazzis trečiadienį atsisveikino su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, su kuriuo sako aptaręs Lietuvos ir Šventojo Sosto santykius.

„Ypatingų problemų nėra“, - taip juos apibūdino nuncijus.

Pasak jo, gerus santykius rodo tai, kad Lietuvos vadovai buvo svarbių vizitų Vatikane.

L.Bonazzis Šventojo Sosto ambasadoje dirbo nuo 2009 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.