„Nuoga tiesa“: karjeros sėkmę lemia pažintys? (balsavimas)

Vyriausias Vytauto Landsbergio anūkas Gabrielius Landsbergis užsimojo siekti europarlamentaro mandato ir tuoj pat sukėlė visuotines diskusijas: ar moralu žmogui, neįmynusiam ryškios pėdos Lietuvos politiniame gyvenime, naudotis garsia pavarde?

G.Landsbergis didžiuojasi dešimties metų diplomatinio darbo praktika.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Landsbergis didžiuojasi dešimties metų diplomatinio darbo praktika.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 11:14 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:48 PM

V.Landsbergio anūkui 31-eri, bet jis jau didžiuojasi dešimties metų diplomatinio darbo praktika, kai kiti panašių ambicijų turintys bendraamžiai, nesusisaistę su garsiais giminaičiais, galbūt tik dabar atvėrė mažą plyšelį išsvajotos karjeros link.

„Lietuvos ryto“ televizijos debatų laida „Nuoga tiesa“ šiandien, ketvirtadienį, 22 val. klaus: „Kaip daromos karjeros Lietuvoje: ar tikrai tik per pažintis ir lovą?“

Konservatorius Mantas Adomėnas teigia, kad siekti karjeros per pažintis, giminystę – nėra moralu, tačiau G.Landsbergis kelią į Strasbūrą skinasi gabumais, energija, iniciatyvumu ir talentu. Seimo narys Andrius Mazuronis, taip pat nuėjęs tėvo keliais, ketina paaiškinti, kad garsi pavardė padeda tik starto metu, o vėliau tenka dvigubai smarkiau įrodinėti, ko esi vertas.

Kristina Brazauskienė prisimins, kad Algirdas Brazauskas savo artimuosius buvo griežtai įspėjęs: „Nė artyn prie valstybės tarnybos ar valstybinių įmonių“. Prezidento našlė sako, kad A. Brazauską už tokią protekciją vaikui ar vaikaičiui „būtų gyvą suėdę“. Ji stebisi, kad su šūkiais prieš sovietinės valdžios privilegijas ir švogierizmą valdžią gavę buvę sąjūdiečiai uoliai perėmė visas tas ydas.

Migracijos klausimų ekspertas Dainius Paukštė pagrūmos: „Jeigu šitie papročiai ir valdžios politika nesikeis, tuoj Lietuvoje nebeliks lietuvių!“ Jis sakys, kad žmonės, ypač jauni, palieka Lietuvą ne tik dėl čia mokamų mažų algų, bet ir dėl neteisingumo, kurį čia patiria. „Lietuvos darbo rinkoje tebevyrauja dievo ir vergo santykiai“, – sako ekspertas.

„Garantuoju, kad jis (G. Landsbergis) į europarlamentą bus išrinktas. Vien dėl pavardės šaus kaip raketa. O ką kitiems daryt? Pavardes keist, į Basanavičiaus, pavyzdžiui?“ – pasipiktinimo neslepia Tėvynės sąjungos–Lietuvos konservatorių atstovas Kęstutis Masiulis, vis dar svarstantis, ar dalyvaus laidoje.

Jam antrinti ketina socialdemokratė Giedrė Purvaneckienė, kuri mano, kad ne pavardė turi atverti duris į aukščiausius postus, o kompetencija, užsitarnauta kryptingu darbu, pradedant nuo žemiausio karjeros laiptelio.

O ką pasakytų pats G. Landsbergis? Pasižadėjęs suderinti asmeninius reikalus tam, kad galėtų atvykti į laidą, būsimasis europarlamentaras netrukus pademonstravo daugelio politikų išmėgintą fokusą – nustojo atsakinėti į telefono skambučius. Laidos rengėjai jam primena, kad jis tebėra laukiamas studijoje Vilniuje, Smolensko 12, šį ketvirtadienio vakarą 22.00 val.

Savo patirtimi laidoje dalinsis vietos po saule vis dar ieškantys trys jauni vyrai, o ilgametę personalo atrankos praktiką turinti psichologė Brigita Kaleckaitė paaiškins, kokias pagrindines klaidas daro darbo ieškantis jaunimas.

O kaip jauni žmonės prasimuša pramogų versle, kur, atrodo, tereikia patikti publikai? Ar bent jau čia užteks vien talento? Apie tai papasakos Katažina Nemycko. „Nuoga tiesa“ šiandien, ketvirtadienį, 22.00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.