Aukščiausiasis Teismas išteisino buvusį žemės ūkio viceministrą A.Macijauską

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-09 15:35, atnaujinta 2018-02-17 18:19

LAT sausio 7 dieną panaikino Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria jis ir dar du asmenys buvo pripažinti kaltais dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Teismo nuomone, jie nepadarė didelės žalos valstybės interesams, juridiniams ar fiziniams asmenims. Jie išteisinti kaip nepadarę veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Specialiųjų tyrimų tarnyba 2010 metais pradėjo tyrimą dėl galbūt neteisėto Vigimanto Kisieliaus įdarbinimo organizavimo. A.Macijauskui buvo pareikšti įtarimai, Vilniaus apygardos prokuratūra perdavė bylą teismui.

Jis kaltintas, kad 2010 metų rudenį, pasinaudodamas pareigomis ir siekdamas asmeninės naudos, nurodė be konkurso Nacionalinės žemės tarnybos Kėdainių žemėtvarkos skyriaus vadovu skirti V.Kisielių.

Vilniaus apylinkės teismas 2012 metais A.Macijauską išteisino, tačiau 2013-aisiais aukštesnės instancijos teismas pripažino jį kaltu.

A.Macijauskas dar yra nuteistas kitoje byloje - dėl 19 tūkst. litų vertės išmaniųjų telefonų pasisavinimo. Jis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir nuteistas lygtinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.