Futbolo revoliucija žvangant Kataro auksiniams

2014-aisiais futbolo pasaulio laukia didžiausia fiesta per ketverių metų ciklą, tačiau ją užgožia revoliucinės ateities vajus. Kai trečiadienį FIFA generalinis sekretorius Jerome'as Valcke'as prabilo, kilo didelis sąmyšis. Pareiškęs, kad 2022 metų futbolo čempionatas, kuris rengti patikėtas prieštaringai vertinamam Katarui, vyks tikrai ne vasarą, o veikiausiai žiemą, jis išjudino visus.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 9, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:48 PM

„Kaip tai žiemą, po velnių?“ - pakankamai švelniai klausė ne vienas futbolo aistruolis, mėgstantis pasižiūrėti ar apsilankyti žiemą vykstančiuose elitinių Europos futbolo lygų mačuose.

Revoliucija. Taip būtų galima apibūdinti žingsnį, kurį kol kas neigia FIFA, iškart ėmusi pilti šaltą vandenį ant įkaitusių žarijų.

„Dar nenuspręsta“, - tvirtino organizacija.

Bet ar tikrai?

Ženklų, kad pirmą kartą istorijoje pasaulio futbolo čempionatas vyks žiemą – nemažai.

Pradėkime nuo 2010-ųjų, kai FIFA suteikė Katarui teisę organizuoti pasaulio futbolo čempionatą. Nejaugi svarstydami šį klausimą futbolo valdininkai apie karštį nepagalvojo?

Po poros savaičių prabilo Seppas Blatteris, kuris labai greitai iškėlė idėją, kad turnyras galėtų vykti žiemą.

Ši mintis 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą lydėjo nuo pat pradžių iki šiandienos. FIFA dar dangstosi, bet gal sprendimas jau priimtas, tik nėra įteisintas?

Nereikėtų čia pamiršti ir labai svaraus Kataro žodžio. Galingieji pasaulio klubai jau ilgą laiką žvangina šeichų auksiniais.

O ši šalis, pagarsėjusi vergove ir futbolininkų įkalinimu, „neprieštarauja, jeigu turnyras vyks žiemą“. Be to, vargu ar J.Valcke'as nusprendė paerzinti futbolo bendruomenę, kažką leptelėdamas, kažką nutylėdamas. Ne mūsiško sukirpimo.

Tad muzika užsakyta. Belieka palaužti paskutinius kovojančius. Tokių yra ir tikrai ilgai bus. Kad ir tie patys anglai. „Premier“ čempionato dvikovos, kur ir žaidžia nemažai įvairių rinktinių futbolininkų, vyksta ir per šventes.

Tai – Anglijos futbolo tradicijos dalis. Dar nereikėtų pamiršti 2023 metų sausį vyksiančios Afrikos Nacijų taurės.

Tad natūraliai klausiama, ką daryti su pirmenybėmis? Kaip, kur, kas? Atsakymų kol kas nėra. Bet perfrazavus FIFA pranešime esantį teiginį, galima sakyti: „Palaukite. Paaiškės po 2014 metų futbolo čempionato.“

Beje, čia jau bręsta didesnė revoliucija, apie kurią buvo užsiminęs Europos klubų asociacijos pirmininkas Karlas-Heinzas Rummenigge. Tai – pokyčiai kalendoriuje, kurie į vasarą perkeltų Europos čempionatus, žaidžiamus ir žiemą. Pavyzdžiui, pirmenybės prasidėtų sausį, o baigtųsi – rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?