Įklimpusiam Šiaulių tardymo izoliatoriaus vadui – teismo malonė

Teismas nusprendė, kad STT akiratyje atsidūrusį Šiaulių tardymo izoliatoriaus (ŠTI) viršininką Ramūną Zutkį suimtą laikyti nėra būtinybės. Bet nusprendė pusmečiui nušalinti įklimpusį pareigūną nuo pareigų.

Teismas nusprendė, kad R.Zutkį laikyti suimtą nėra būtinybės.<br>G.Šiupario nuotr.
Teismas nusprendė, kad R.Zutkį laikyti suimtą nėra būtinybės.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:15 PM

ŠTI viršininkas 35 metų R.Zutkis ir vienas jo pavaldinys buvo sulaikyti antradienį. Jiems buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, turto pasisavinimo ir dokumentų klastojimo.

Gavę duomenų apie įtartinus sandorius, STT agentai R.Zutkį sekė ne vieną savaitę. Kartu pareigūnų akiratyje atsidūrė ir jo pavaldinys – ūkio skyriuje dirbęs inžinierius.

Įtarta, kad R.Zutkis savo ir savo giminaičių automobilius patikėdavo vienam servisui, o sąskaitos buvo pateiktos pareigūno darbovietei. Dokumentuose buvo įrašoma, kad remontuotos ŠTI priklausančios mašinos.

Kiek žalos padaryta ŠTI, aiškinamasi. Dar nėra aišku, kiek tęsėsi ši afera.

ŠTI darbuotojas buvo sučiuptas, kai iš remontininkų ketino paimti dalį grynųjų. Įkliuvęs darbuotojas sakė gavęs R.Zutkio nurodymą parvežti grynuosius, o iš ŠTI jau buvo atliktas pavedimas už tariamai atliktus darbus.

Šios aplinkybės verčia manyti, kad įkliuvęs pavaldinys galėjo ir neturėti asmeninės naudos.

Vos sučiupus R.Zutkį, imta sukti galvą, ką daryti pasibaigus dviejų parų sulaikymo terminui. Mat įprastai suimtieji iš areštinės pervežami į ŠTI kamerą.

Neoficialiais duomenimis, buvo apsispręsta ŠTI vadovą laikyti suimtą areštinėje.

Tačiau to daryti neprireikė, nes teismas nusprendė nepatenkinti prokuroro prašymo. Ikiteisminį tyrimą kuruojantis Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras prašė leisti R.Zutkį suimti 8 paroms.

Teisėja nusprendė, kad įtariamasis tyrimui trukdyti negalės, nepaveiks liudytojų. Kad to daryti nebūtų galimybės, nuspręsta patenkinti prokuroro prašymą ir pusmečiui nušalinti R.Zutkį nuo tarnybos.

Lipo karjeros laiptais

* R.Zutkis karjerą pradėjo 1997 m. Radviliškio rajono policijos komisariate.

* Po penkerių metų ji įsidarbino į Radviliškio rajono pataisos inspekciją, o po to ėmė kopti karjeros laiptais.

* R.Zutkis tapo Šiaulių regiono pataisos inspekcijos direktoriaus pavaduotoju, po to vadovavo Šiaulių miesto ir rajono pataisos inspekcijai, galiausiai buvo paskirtas Šiaulių regiono pataisos inspekcijos viršininku.

* ŠTI direktoriumi jis įsidarbino 2011 m. kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.