Kaip gerai, kad Vyriausybė – tinginė

Visuotinis klimato atšilimas varo iš proto gamtą. Šunys kniaukia, katės loja, pingvinai čiulba lakštingalų balsais. Pasirodo, pavasaris sausį kelia sumaištį ir politikų galvose.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jan 9, 2014, 3:29 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:26 PM

Labiausiai priešiškos sovietinei praeičiai Lietuvos konservatorių partijos vadai, siekdami įgelti konkurentams, pasitelkė grynai sovietinę kalbėseną.

Konservatorių seniūno pavaduotojas Seime Jurgis Razma išplatino pareiškimą, kuriame išdėstė aritmetinį buvusios Andriaus Kubiliaus Vyriausybės pranašumą prieš dabartinę Algirdo Butkevičiaus.

„Analizuojant Seimo veiklą teisėkūros srityje, į akis krinta Vyriausybės Seimui pateiktų įstatymų projektų skaičius. Jei Andriaus Kubiliaus Vyriausybė per pirmąsias tris Seimo sesijas pateikė 729 teisės aktų projektus, tai ši, Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė, – tik 266“, - pareiškė J.Razma.

Labai panašu į sovietų laikus, kai rajono partkomo susirinkime koks nors kolchozo „Pirmyn į komunizmą“ pirmininkas gyrėsi, kad pas jį pripjauta tiek ir tiek šieno, o kaimyniniame „Komunizmo rytojaus“ - dvigubai mažiau.

Ir kas iš to – karvės nudvėsė abiejuose kolūkiuose, pieno nei mėsos nebuvo.

Taip, iš tiesų pagal teisės projektus A.Kubiliaus Vyriausybė anais laikais būtų socialistinio lenktyniavimo nugalėtoja. Už tokius pasiekimus kolektyvui duodavo kelialapius į Sočį ar net į Lenkiją.

Bet štai klausimas – ar Vyriausybės veiklos kokybė išmatuojama įstatymų pasiūlymų kiekiu?

Prikūrė A.Kubiliaus kolektyvas, tiek ir tokių įstatymų prisiūlė (o Seimas priėmė), kad plaukai pasišiaušė. Kepė pernakt dešimtimis, žaviausi jų – PVM našta spaudai ir kultūrai, sumažintos pensijos, padidinti mokesčiai.

Kalta, žinoma, buvo krizė, o ne A.Kubilius, kaip ir kažkada ne Rolandas Paksas, o aplinka kalta buvo.

Taigi, apsaugok mus, Viešpatie, nuo darbštuolių, su tinginiais patys susitvarkysime. Kuo lėtesnė Vyriausybė, tuo mažiau nesąmonių pridirba. A.Butkevičiaus Vyriausybė kol kas nespėjo daug niekų primalti, na, sveikatos ministras Vytenis Andriukaitis pagadino reitingus, paskelbęs žygį prieš privačią mediciną.

Valdžia energingai padidino algas A.Kubiliaus nuskriaustiems teisėjams, ministrams ir Seimo nariams. O ką, jie juk irgi žmonės, valgyti nori kaip ir visi. Tik ne tai, ką visi. Nesimaitins juk ministras kiauliena, jo smegenų darbo suaktyvinimui būtini ikrai. Sako, daktarai jiems net receptus tokius išrašo.

Na, negrąžino vėl gi to pačio blogojo A.Kubiliaus atimtų pensijų. Bet kalba juk ne apie tai, ką Vyriausybė padarė, o ne nepadarė.

Jeigu konservatoriai nori pabrėžti A.Kubiliaus pranašumą prieš A.Butkevičių, ne po įstatymų projektus raustis reikia.

A.Kubilius, kaip premjeras, labiausiai vertas pagyros, kad nevyniojo žodžių į vatą, su švelniu humoru rėžė tiesiai: yra blogai ir bus dar blogiau, todėl ir reikia labai mylėti Lietuvą.

Tai išgirdę tautiečiai taip pamilo Tėvynę, kad movė į anglijas braškių skinti. O kai klausaisi A.Butkevičiaus murmėjimų apie atsigaunančią ekonomiką – po antro sakinio užsinori miego, o po penkto – vemti.

Po šešto efektas toks pat, kaip ir klausantis A.Kubiliaus – lėkti į Vakarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?