Penktadienį prasideda prašymų į Vilniaus darželius priėmimas

Nuo penktadienio vilniečiai galės

Nuo penktadienio vilniečiai galės pateikti prašymus į darželius.<br>P.Mantauto nuotr.
Nuo penktadienio vilniečiai galės pateikti prašymus į darželius.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-09 12:13, atnaujinta 2018-02-17 18:44

Pasak savivaldybės, prašymai, užpildyti anksčiau, tebegalioja ir nepatekę vaikai vietos eilėje nepraranda. Nauji prašymai galios tol, kol vaikas gaus vietą darželyje arba nebus parašytas naujas prašymas.

Vaikai į ikimokyklinio ugdymo įstaigas bus registruojami nuo sausio 10 iki balandžio 30 dienos elektroniniu būdu. Neturint interneto prieigos, galima atvykti į Vilniaus miesto savivaldybę. Naujos grupės bus formuojamos nuo gegužės 1 dienos iki birželio 1 dienos, o gavus pranešimą, kad vaikui skirta vieta ugdymo įstaigoje, dokumentai į darželį turės būti pristatyti iki rugpjūčio 1 dienos.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad darželių eilės yra sudaromos atsižvelgiant į prašyme nurodytus prioritetus bei pirmumo teisę suteikiančias priežastis. Pirmumo teisė suteikiama tik tuo atveju, jeigu vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra teritorijoje, kuriai priskirtas darželis. Pirmenybė suteikiama vaikams iš šeimų, kuriose auga trys ir daugiau vaikų, taip pat vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų ar kurių vienas iš tėvų turi ne daugiau kaip 40 proc. darbingumo lygio. Pirmumo teisę turės ir vaikai, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią įstaigą. Įstaigos darbuotojų, diplomatinio korpuso darbuotojų vaikai, kalendoriniais metais įvaikinti bei nuolatinę globą turintys vaikai priimami be eilės neatsižvelgiant į teritorinį principą.

Jei nėra teisės į pirmenybę, eilės sudaromos pagal prašymo registracijos datą ir laiką. Prioritetas bus pirmiausia teikiamas vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota įstaigai priskirtoje teritorijoje. Jei liks vietų darželyje, tuomet vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota ne įstaigai priskirtoje teritorijoje, po to - vaikams iš kitų savivaldybių.

Pasitikrinti vaiko vietą eilėje galima elektroniniu būdu prisijungus prie centralizuotos prašymų pateikimo ir gyventojų informavimo informacinės sistemos www.vilnius.lt.

Savivaldybė teigia, kad per pastaruosius dvejus metus vietų trūkumas sostinės darželiuose sumažintas 3,4 tūkst., vien per šiuos metus sukurta 2,5 tūkst. naujų vietų. Be to, lapkritį pradėtas statyti pirmasis nuo Santariškių mikrorajono įkūrimo lopšelis – darželis. Numatoma, kad pabaigus jo statybas 2015 metais, jį galės lankyti daugiau nei 220 vaikų. Taip pat dabartinėse Šolomo Aleichemo gimnazijos patalpose Viršuliškėse nuo 2014 m. rugsėjo 1 d. planuojama įkurti 240 vietų vaikų darželį. Šolomo Aleichemo gimnazijai jau yra skirtos patalpos Žvėryne.

Iš viso šiuo metu sostinėje yra 125 darželiai ir 15 darželių-mokyklų, juos lanko per 31 tūkst. vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.