R.Paksas: referendumo iniciatoriai atliko vertą pagarbos darbą

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas pasiūlė organizacinę paramą referendumo dėl žemės pardavimo užsieniečiams iniciatoriams, tikslinant piliečių duomenis parašų lapuose.

Prezidentas R.Paksas pasiūlė organizacinę paramą referendumo dėl žemės pardavimo užsieniečiams iniciatoriams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prezidentas R.Paksas pasiūlė organizacinę paramą referendumo dėl žemės pardavimo užsieniečiams iniciatoriams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:37 PM

Vyriausioji rinkimų komisija, patikrinusi surinktus parašus nustatė, kad įstatymo reikalavimus atitinka 292,200 parašų, tačiau 9,5 tūkstančio turi būti pataisyti per penkiolika dienų, iš kurių tinkamais turi būti pripažinta ne mažiau 7,8 tūkstančio.

„Tikrai vertą pagarbos darbą valstybei ir demokratijai atliko referendumo iniciatoriai, surinkę per tris šimtus tūkstančių piliečių parašų. Lemiamu momentu svarbu sutelkti pajėgas, kad būtų įvykdyti Vyriausiosios rinkimų komisijos reikalavimai ir nebeliktų formalių kliūčių paskelbti referendumą dėl žemės pardavimo užsieniečiams.

Kita vertus, tai - beprecedentis atvejis per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį ir įrodymas, kad žmonės yra neabejingi svarbiausiems valstybės klausimams,“ - sakė prezidentas Rolandas Paksas.

Pasak R.Pakso, kiekvienas piliečio parašas yra svarbus, todėl tikslinant duomenis parašų rinkimo lapuose per VRK nurodytą terminą reikia suspėti aplankyti savo valią pareiškusius žmones, kad visas darbas nenueitų perniek.

Mes turime organizacinę struktūrą visoje Lietuvoje bei nemažą patirtį, todėl ir norime prisidėti prie šios pilietinės iniciatyvos įgyvendinimo.

Iniciatyvinė grupė siūlo surengti privalomąjį referendumą dėl trijų Konstitucijos straipsnių keitimo – sumažinti reikalavimus referendumui surengti ir uždrausti žemės pardavimą užsieniečiams bei juridiniams asmenims.

Siekiama pagrindiniame šalies įstatyme įtvirtinti, kad referendumą būtų galima surengti surinkus ne mažiau kaip 100 tūkstančių rinkimų teisę turinčių piliečių parašų.

Partijos Tvarka ir teisingumas informacijos centras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.