Lietuvoje viešintis įtakingas Ukrainos verslininkas ragina vienytis prieš V.Janukovyčių

Lietuvoje viešintis įtakingas

V.Janukovyčius.<br>AP nuotr. iš archyvo
V.Janukovyčius.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-10 16:39, atnaujinta 2018-02-17 17:08

„Esu įsitikinęs, kad turėtume turėti vieną kandidatą“, - atsakydamas į BNS klausimą sakė P.Porošenka, dalyvavęs užsienio politikos strategų susitikime Trakuose.

„Šokolado karaliaus“ pravardę turintis buvęs užsienio reikalų ministras teigė, kad Ukrainos opozicija dabar turi sutelkti dėmesį į kitąmet vyksiančius rinkimus. Tačiau jis atsisakė įvardyti savo favorito pavardę.

„Nežinau, ar kandidato pavardė bus įvardyta artimoje ateityje. Tai gali būti pavasario pabaigoje arba rudens pradžioje“, - kalbėjo P.Porošenka.

Jis pabrėžė, kad bendro kandidato reikalauja ir Maidano protestuotojai, kuriuos papiktino prezidento V.Janukovyčiaus atsisakymas pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Europos Sąjunga.

Apie ketinimus dalyvauti prezidento rinkimuose jau yra paskelbęs bokso žvaigždė Vitalijus Kličko, tačiau kitos opozicinės partijos kol kas neparėmė jo kandidatūros.

P.Porošenkos teigimu, opozicija turi iškelti tokį kandidatą, kuris turėtų galimybių ne tik Ukrainos vakaruose ir centrinėje dalyje, bet ir pietuose bei rytuose, kur vyrauja didesnė parama Rusijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.