Miškų įstatymo pataisos gali prieštarauti Konstitucijai

Seime svarstomos pataisos dėl

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-10 14:42, atnaujinta 2018-02-17 17:18

Miškų įstatymo pataisos numato, kad parduodant valstybinių miškų žaliavinę medieną, ją įsigyti pirmiausia turėtų gamintojai ir perdirbėjai bei ūkininkai, perkantys iki 80 kubų medienos ūkio reikmėms.

„Toks reguliavimas sudarys situaciją, kai kiti asmenys negalės laisvai konkuruoti su įstatyme įtvirtintomis išimtinėmis asmenų grupėmis“, - teigiama Seimo teisininkų išvadoje.

Seimo teisininkai prognozuoja, kad gali nukentėti ir valstybės interesai, nes nesant konkurencijos mediena bus parduodama žemesnėmis kainomis. Be to, jiems neaišku, kodėl viena grupė išskiriama iš kitų, jeigu nėra ribojama jokiu geografiniu ar kitokiu kriterijumi.

„Neaišku, kaip toks reguliavimas galėtų prisidėti prie vietinės gamybos vystymo ar kaimo plėtros perspektyvos, neaišku, kodėl, pavyzdžiui, kitos valstybės fizinio ar juridinio asmens, gaminančio produkciją iš medienos, interesai įstatymu būtų ginami labiau nei bet kurio Lietuvos piliečio, siekiančio įsigyti žaliavinės medienos, interesai“, - teigiama išvadoje.

Seimo teisininkai atkreipia dėmesį, kad neaišku, kaip pataisos būtų taikomos kitoms Europos Sąjungos valstybių įmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.