Mokyklai vadovavo įkaušęs direktorius

Apie du dešimtmečius Kelmės specialiajai mokyklai vadovavusiam 56 metų Kęstučiui Veineikiui koją pakišo taurelė. Įstaigos vadovas sučiuptas išgėręs darbo vietoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jan 10, 2014, 3:48 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:18 PM

Tačiau įklimpusio veikėjo atleisti negalima, mat jis mosuoja nedarbingumo lapeliu. Pagal galiojančius įstatymus pasiųsti į Darbo biržą ligonį – nevalia.

„Laukiame sausio 13-osios – tądien, mūsų žiniomis, direktorius turi pasirodyti darbe. Bet visa ši istorija gali ir užsitęsti, nes žmogus per metus gali sirgti iki 120 dienų“, - portalui lrytas.lt sakė Kelmės savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Vincas Metrikis.

Būtent jis ir važiavo į mokyklą, kai buvo gautas signalas apie „įšilusį“ direktorių. Kad nekiltų problemų dėl įrodymų, į talką buvo pasitelkti policijos pareigūnai.

Popiet į mokyklą atvažiavusi komisija spėjo laiku – direktorius jau buvo beeinąs pro duris. „Jis neigė, kad vartojo alkoholį, bet matuoklis parodė priešingai – 1,49 promilės. Daugiau komentarų, matyt, nereikia“, - sakė V.Metrikis.

Mokyklos direktorius neprieštaravo prietaiso parodymams ir pats parašė prašymą atleisti iš darbo. Jis nebuvo tenkintas, nes įstaigos vadovas jau turėjo dvi galiojančias drausmines nuobaudas ir buvo atmetęs siūlymą trauktis savo noru.

Vieną nuobaudą ilgametis mokyklos direktorius praėjusį pavasarį gavo už tai supainiotus viešuosius ir privačiuosius interesus. Paaiškėjus, kad K.Veineikis įdarbino sutuoktinę, žentą, jo motiną, keletą tolimesnių giminaičių ir namiškių, jam skirta pastaba.

Antros nuobaudos jis sulaukė, kai vieną dieną pusdieniui dingo iš darbo, o kitądien išvis nepasirodė darbe. Už šį nusižengimą K.Veineikiui skirtas papeikimas.

Be to, kilo įtarimų ir dėl vykdytų viešųjų pirkimų. Atlikus auditą, medžiaga perduota pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.