Opozicija L.Graužinienei jau grasina interpeliacija

Stebėdama Socialdemokratų ir Darbo partijos lyderių viešą santykių aiškinimąsi Seimo opozicija prakalbo apie būtinybę atsikratyti vandenį drumsčiančios Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės. Konservatoriai ir liberalai pasiryžę šiandien gimtadienį švenčiančią L.Graužinienę išversti iš posto.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė jau seniai kelia rūpestį parlamento opozicijai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė L.Graužinienė jau seniai kelia rūpestį parlamento opozicijai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-01-10 12:43, atnaujinta 2018-02-17 17:32

Penktadienį Tėvynės sąjungos ir Liberalų sąjūdžio vadovai Andrius Kubilius bei Eligijus Masiulis dėl L.Graužinienės veiklos raštu kreipėsi į premjerą ir socialdemokratų lyderį Algirdą Butkevičių, kad šis pastatytų į vietą maištaujančią koalicijos partnerę.

„Mes jūsų primygtinai prašome nedelsiant suvaldyti situaciją savo koalicijoje, prisiimti politinę atsakomybę ir sustabdyti žalingą Lietuvai Seimo pirmininkės veiklą. Jeigu to jums nepavyks padaryti artimiausiu metu, mes pradėsime nepasitikėjimo Seimo pirmininke procedūrą“, – rašoma A.Kubiliaus ir E.Masiulio kreipimesi.

Konservatoriai ir liberalai įsitikinę, kad A.Butkevičius yra asmeniškai atsakingas už situaciją, mat jis yra koalicijos lyderis, sudarė susitarimus su Darbo partija

Opozicijos vadovų vertinimu, Seimo pirmininkės L.Graužinienės pasisakymai klibina valstybės finansinę sistemą ir griauna pasitikėjimą Lietuva.

Parlamentarai susirūpino jos noru neįvertinus valstybės finansinių galimybių nuo kitų metų padidinti minimalų atlyginimą iki 1509 litų, iniciatyva stabdyti euro įvedimą, kalbos, kad įvedus eurą žmonės neturės pinigų maistui.

„Tokie neatsakingi, galimai sąmoningai melagingo turinio pareiškimai ne tik klaidina Lietuvos žmones, bet ir diskredituoja Lietuvą mūsų partnerių Europos Sąjungoje akyse“, – rašo opozicija.

„Nepasvertas minimalaus mėnesinio atlyginimo didinimas keltų didelį pavojų valstybės finansiniam stabilumui, dėl viešai išsakytų ketinimų Lietuva jau šiandien gali prarasti ir esamas, ir potencialias investicijas“, – sako liberalai ir konservatoriai.

Opozicijai taip pat nepatinka, kad L.Graužinienė naudojasi savo padėtimi, kad Seimas niekaip nebaigtų svarstyti teisinės neliečiamybės naikinimo Darbo partijos idėjiniam lyderiui Viktorui Uspaskichui klausimo.

Primename, kad Darbo partijos ir socialdemokratų požiūris į šalies ateitį pastaruoju metu vis dažniau nesutampa, o A.Butkevičiui ir L.Graužinienei tenka aiškintis santykius. Susidaro įspūdis, kad Seimo pirmininkė stato premjerą į nepatogią padėtį.

Ketvirtadienį neapsikentęs premjeras pareiškė, kad diskusijos dėl euro kilo koalicijos partneriams norint pasididinti reitingus prieš artėjančius rinkimus. Esą populistinės partijos naudojasi tuo, kad nemaža dalis visuomenės bijo euro įvedimo.

Pati L.Graužinienė savo darbą vertina gerai. Ji šią savaitę pareiškė Seimui vadovausianti iki kadencijos pabaigos ir savo noru iš posto nepasitrauksianti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.