Premjero atsakas V.Tomaševskiui: „Vyriausybės tikslas - euras 2015 metais“

Atsakydamas vienos koalicijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 10, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:03 PM

„Lietuva labai atsakingai laikosi fiskalinės drausmės, ir tai yra pagrindas tvariam ekonomikos augimui, gyventojų pajamų didėjimui. Kartu tai skatina pasitikėjimą Lietuva tarptautinėse rinkose ir finansų institucijose. Todėl tvirtai sieksime užsibrėžto tikslo – euro įvedimo 2015 metais“, - premjero poziciją BNS perdavė jo patarėja Rita Grumadaitė.

LLRA lyderis Valdemaras Tomaševskis penktadienį pareiškė, jog Lietuva neturėtų skubėti įvesti eurą.

Kitų valdančiųjų partijų vadovai pastarosiomis dienomis taip pat išsakė abejonių dėl euro įvedimo nuo kitų metų.

Darbo partijos pirmininkė parlamento vadovė Loreta Graužinienė sakė nepalaikysianti euro įvedimo, nesutarus dėl to koalicijoje. Ji priekaištavo, kad su koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data, ir klausimą dėl euro įvedimo įtraukė į valdančiosios koalicijos politinės tarybos darbotvarkę. Taip pat parlamento vadovė pareiškė, kad norint 2015 metais įvesti eurą, minimali alga turi siekti 1509 litus.

Dar viena valdančioji partija - „Tvarka ir teisingumas“ - laikosi pozicijos, jog dėl euro įvedimo turėtų būti surengtas referendumas. Socialdemokratai pasisako prieš tokį referendumą.

Opozicija penktadienį kreipėsi į premjerą A.Butkevičių, reikalaudama „suvaldyti situaciją koalicijoje“. Priešingu atveju ji grasina inicijuoti nepasitikėjimo procedūrą Seimo pirmininkei.

Opozicijos vadovų vertinimu, L.Graužinienės pasisakymai destabilizuoja valstybės finansinę sistemą ir griauna pasitikėjimą Lietuva. Pasak partijų vadovų, politikė savo pareiškimais nepagrįstai gąsdina visuomenę, esą įvedus eurą reikės badauti.

Konservatoriai pakvietė premjerą pradėti konsultacijas tarp politinių partijų dėl Nacionalinio susitarimo euro įvedimo nuo 2015 metų sausio 1 dienos pasirašymo.

A.Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė pernai birželį yra patvirtinusi nacionalinį euro įvedimo planą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?