Princesei toli iki prezidentės lygio

Baisiai įdomu, kuo baigsis istorija, sudrebinusi Ispaniją, – karaliaus Juano Carloso I jauniausia duktė Cristina pakviesta į teismą liudyti dėl finansinių nusikaltimų!

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jan 10, 2014, 6:20 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:01 PM

Šios mėlynakraujės vyras, buvusi rankinio superžvaigždė, verslininkas I.Urdangarinas įtariamas valstybės lėšų plovimu. Tad teismas nori išgirsti, ką apie tai žino jo žmona, vykdžiusi bendrą verslą.

Princesė Cristina dėl to paties buvo kviečiama liudyti ir anksčiau, tačiau vėliau persigalvojo pati ispaniškoji Temidė, o ir nemažai paprastų mirtingųjų piktinosi kėsinimusi į kilmingųjų pusdievių statusą.

Tačiau šįkart karališkieji rūmai žegnojasi gerbiantys teismą, prieš kurį esą visi turi būti lygūs. Be to, daugelis piliečių mano, kad karališkoji šeima turėtų būti pati suinteresuota atsikratyti bet kokių įtarimų. Tad princesė šį kartą į teismą, ko gero, atvyks.

Čia dažnas lietuvis jau gali paklausti: „O kodėl tai turėtų dominti mus? Regis, jokių mėlynojo kraujo ypatų neturime, ypač tokių, kurios turi problemų su valdiškais namais.“

Kaipgi neturime? O mūsų širdžių princesė D.Grybauskaitė? Juk prokurorą, pakvietusį ją liudyti dėl slaptos saugumo pažymos iš Prezidentūros nutekėjimo, prezidentė pastatė į vietą taip, kaip jokia karalienė nesugebėtų, – tiesiog paaiškino tam neišmanėliui, kad jos liudijimas yra nereikalingas, nes būtų perteklinis.

Įdomu, ar prezidentės nepaskatins persigalvoti Ispanijos princesės pavyzdys. Juolab kad būtent į Madrido karaliaus dvarą D.Grybauskaitė pati viešai lygiavosi.

Praėjusį pavasarį į Didžiosios Britanijos buvusios premjerės M.Thatcher laidotuves Londone skridusi pigių skrydžių kompanijos lėktuvu D.Grybauskaitė išdidžiai paaiškino, kad tokiais lėktuvais skraido ne tik ji, bet ir karališkųjų Ispanijos ar Danijos šeimų nariai.

Kažin ar mūsų prezidentė prisimena tą šlovingą savo veiklos epizodą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.