Kauniečiams – naujų pranašų vilionės

Kai tikslo nepavyksta pasiekti atkakliu darbu ar išskirtiniais gebėjimais, kelius atveria pinigai. Tuomet galima drąsiai lipti į tribūną, skleisti savo idėjas ir mėgautis fotoaparatų blyksčių šviesa.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 11, 2014, 6:30 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:53 PM

Visuomeninės organizacijos "Vieningas Kaunas" įkūrėjas, milijonierius V.Matijošaitis turbūt lig šiol negali užmiršti, kiek nedaug po pastarųjų tarybos rinkimų jam trūko, kad galėtų šeimininkauti Kauno mero kabinete.

Šiame kabinete dabar įsikūręs A.Kupčinskas, kuris, atrodo, neketina jo užleisti mažiausiai metus - iki kitų metų pavasarį vyksiančių rinkimų. Nors politikui nestinga aršių kritikos strėlių, kartais jis gali mėgautis ir išskirtiniu dėmesiu, griežia pirmu smuiku kalėdiniame labdaros vakare ar "Gerumo kristalų" įteikimo ceremonijoje.

Ambicijų ateityje įsitvirtinti miesto valdžioje neslepianti visuomeninė organizacija "Vieningas Kaunas" sumanė tapti konkurentu "Gerumo kristalų" dalijimo akcijai.

Ji paskelbė apdovanosianti miestiečius ir organizacijas už praėjusių metų iniciatyvas penkiose srityse: už šviesaus, klestinčio, unikalaus, laisvo ir sveiko miesto kūrimą. Skelbiama, kad apdovanojimai bus teikiami kiekvienais metais.

V.Matijošaitis turės progą užlipti į sceną, pasijusti reikšmingu, o jeigu šios akcijos nugalėtojams būtų įteikiamos piniginės premijos, "Gerumo kristalų" dalyboms iškiltų rimtas pavojus, ir verslininkas nesunkiai atimtų dalelę šlovės iš Kauno mero. Žinoma, jeigu meras - ne jis pats.

Šie apdovanojimai galėtų būti perspėjimas kitiems politikams: mūsų rankos ilgos ir jose greitai gali atsidurti miesto vadžios. Pakanka tik didelės užgaidos.

Gerai, kad dar kitos partijos, įstaigos ir organizacijos nesiėmė rengti įsimintiniausių, dosniausių ar gudriausių kauniečių rinkimų, nes po kelerių metų turbūt neliktų neapdovanotų žmonių, kurių ir taip mieste nepaliaujamai mažėja.

Kauniečiai nebeturėtų kur dėti gerumo kristalų, šviesos lempučių ar jautrumo ašarų.

Pakanka pernai vykusių baisiausios gatvės duobės rinkimų, kuriuos rengė kita dėmesio ištroškusi visuomeninė organizacija "Dirbame Kaunui". Akcijai išskirtinumo trūko, tačiau Miesto tvarkymo skyriaus specialistai bent jau greitai sužinojo, kuriose miesto vietose susidarė didžiausios duobės.

Kita vertus, pats A.Kupčinskas paskelbė, kad Kaunas pasiruošęs dalytis, mat miesto valdžia pasirinko reklaminį šūkį "Kaunas dalinasi". Turbūt dalysis tiek smagiais dalykais, tiek rūpesčiais.

Už sovietinės agresijos neigimą per 1991 metų sausio 13-osios įvykius nuteistas Socialistinio liaudies fronto įkūrėjas A.Paleckis turbūt nusprendė, kad Kaunas pasirengęs dalytis ir viešomis erdvėmis jo kliedesiams skleisti.

Frontas miesto savivaldybei įteikė prašymą leisti vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Vytauto Didžio karo muziejaus kiemelyje surengti akciją "Už laisvę ir teisingumą", kurios dalyviai esą atskleistų gilumines valstybės problemas ir reikalautų nutraukti žmonių skurdinimą.

Tik A.Paleckio Kaunui ir trūko! Pernai vasario 16-ąją miesto gatvėmis žygiavo dvi priešiškai nusiteikusios kompanijos - Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) sukviesti veikėjai bei Tolerantiškojo jaunimo asociacijos (TJA) bendraminčiai.

Mieste buvo sutelktos gausios policijos pareigūnų pajėgos, eitynėms parengtas toks laikas ir maršrutas, kad jų dalyviai nesusidurtų, o kauniečiai baugiai žvilgčiojo pro namų langus į skustagalvius ir jų oponentus.

Šiemet per vieną reikšmingiausių valstybės švenčių turbūt atsiras dar vienas karštasis taškas - A.Paleckio bendraminčių susibūrimo vieta. Šis prieštaringai vertinamas veikėjas žada nurungti net vadinamuosius nacionalistus ar tolerantiškąjį jaunimą - akcijoje esą dalyvautų iki 1000 žmonių.

Karo muziejaus kiemelyje jiems susirinkti miesto valdžia neleis, nes vidurdienį šioje vietoje vyks reikšmingos datos minėjimo šventė, Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimo ceremonija.

A.Paleckis - neišdidus žmogus. Jis sutinka mitinguoti ir kitoje Kauno vietoje, o miesto savivaldybė nusiteikusi išduoti leidimą. Ką gi, bus gera proga įsitikinti, kiek kauniečių dar tiki V.Šustausko, V.Mažono ir jaunosios kartos save politikais vadinančių išsišokėlių pasakomis.

"Laikinoji sostinė" 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.