Premjeras atsikirto L.Graužinienei, ją išvadino šantažiste

Socialdemokratų lyderis ir premjeras Algirdas Butkevičius šeštadienį partijos tarybos posėdyje sudavė griežtą atkirtį maištaujančiai valdančiosios koalicijos partnerei – Darbo partijos lyderei, Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei.

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partijos taryba šeštadienį Vilniuje tvirtina savo kandidatą į prezidentus ir kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąrašą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partijos taryba šeštadienį Vilniuje tvirtina savo kandidatą į prezidentus ir kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąrašą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-01-11 11:59, atnaujinta 2018-02-17 16:42

Partijos tarybos posėdyje A.Butkevičius perspėjo kolegas, kad opozicija ir kai kurie socialdemokratų partneriai jau pradėjo rungtynes, kas pasiūlys daugiau populistinių idėjų.

"Vyriausybės programoje esame surašę svarbiausius tikslus, todėl negaliu suprasti ir pateisinti bandymų provokuoti diskusijas dėl euro įvedimo. O gąsdinimas, kad euro įvedimas gali nuskurdinti ir pasmerkti žmones badauti. To net negaliu vadinti rinkiminiu populizmu. Tai politiniu šantažu kvepianti retorika, kai ciniškai paminami mūsų šalies strateginiai tikslai“, - sakė A.Butkevičius.

„1509 litų minimali alga. Skaičių galima sugalvoti pačių įvairiausių, bet mes įsipareigojome laikytis finansinės drausmės įstatymo. Ir turime jaustis atsakingi, kad Lietuva nebūtų daugiau praskolinta“, - pabrėžė Vyriausybės vadovas.

„Nenoriu daug kalbėti apie koalicijos partnerius, bet jūs ir patys matote iš pranešimų viešoje erdvėje, kad artėjanti rinkiminė kampanija stipriai koreguoja mūsų susitarimus ir nėra paprasta išlaikyti politinį stabilumą. Džiaugiuosi, kad tai nėra stipriai jaučiama Vyriausybės veikloje. Todėl tikiuosi, kad kabinetas ir toliau dirbs vadovaudamasis Lietuvos interesais ir ekonomine logika“, - tęsė premjeras.

Jis tikisi, kad spekuliacijos dėl euro kitą savaitę valdančioje koalicijoje bus baigtos.

Paaiškino, kodėl nesiveržia į prezidento rinkimus

A.Butkevičius pasiūlė partijai laikytis solidžiai, vengti populistinių kalbų, vidinių ginčų ir neatsakingų pareiškimų žiniasklaidoje.

„Šiuose rinkimuose mūsų rinkiminės kampanijos potekstėje, o gal ir garsiai turi skambėti tezė – LSDP ne populistai, o partija, prisiimanti atsakomybę už Lietuvos ateitį. Esu tikras, kad rinkėjai tai įvertins“, - pabrėžė premjeras.

A.Butkevičius šeštadienį partijos bendražygiams taip pat paaiškino, kodėl jis atsisako dalyvauti šalies vadovo rinkimuose. Jis sako, kad socialdemokratai, išnaudodami aukštus savo reitingus kartu su Zigmanto Balčyčio pagalba gali laimėti ir prezidento, ir Europos Parlamento rinkimus.

„Tikslas yra laimėti rikimus, kad kadencijos gale žmonės galėtų pasakyti, kad valdant LSDP jų gyvenimas pagerėjo. Tai galima padaryti tik dirbant Vyriausybėje“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Jis aiškino, kad prezidento rinkimų kampanija iš jo atimtų keturis mėnesius, tektų važinėti po Lietuvą, o norint laimėti tektų kritikuoti netgi savo Vyriausybę.

A.Butkevičius gyrėsi įgijęs koalicijos partnerių pasitikėjimą, Vyriausybė esą dirba kaip viena komanda.

„Mano dalyvavimas rinkimų kampanijoje galėtų pakenkti politiniam stabilumui ir valdančiosios koalicijos partnerių santykiams“, - sakė A.Butkevičius.

„Aš tikiu mūsų partijos kandidato pergale. Du kartus partijos prezidiumas svarstė kandidatūras ir abu kartus pritarė Z.Balčyčio kandidatūrai. Tai politikas turintis didelę politinę patirtį“, - Z.Balčytį gyrė partijos vadovas.

Jis išdavė ir partijos rinkimų strategiją. Svarbiausia, kad Z.Balčytis patektų į antrąjį rinkimų turą. Tuomet dėl didelio rinkėjų aktyvumo partija gautų daugiau balsų ir Europos Parlamento rinkimuose.

A.Butkevičius sako, kad šie rinkimai gali dar labiau sustiprinti LSDP, jei jai pavyktų laimėti abu šiais metais vyksiančius rinkimus.

„Kadangi partija turi didžiausią reitingą, galima laimėti prezidento rinkimus. Tuomet abi institucijos galėtų dirbti kartu Lietuvos žmonių naudai“, - sakė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.