R.Zabarauskas: „Artimieji nepriėmė to, kad vaikinas yra gėjus“

Jaunas kino režisierius Romas Zabarauskas portalui lrytas.lt sakė, kad praėjusių metų kovą socialiniuose tinkluose susipažino su Šarūnu. Vaikinas šią savaitę nusižudė Vabalninke (Biržų r.) 

R.Zabarauskas yra sukūręs du filmus homoseksualų tema.<br>T.Bauro nuotr.
R.Zabarauskas yra sukūręs du filmus homoseksualų tema.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jan 12, 2014, 1:50 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:01 PM

 „Aš atvirai ir drąsiai kalbu apie homoseksualų problemas. Apie tai, kad reikia pripažinti ir priimti kitaip jaučiančius ir mąstančius. Šarūnas parašė ir klausė, kaip jam gyventi. Artimieji nepriėmė to, kad vaikinas yra gėjus“, - sakė R.Zabarauskas.

23–jų R.Zabarauskas yra sukūręs du filmus homoseksualų tema.

Vienas trumpametražis „Porno melodrama“ pasirodė 2011 metais. Antrasis pilnametražinis „Streikas“. Savo homoseksualumo neslepiantis režisierius pasakojo, kad pirmą kartą, praėjusių metų kovą, jis nusiuntė Šarūnui straipsnių nuorodų. „Raminau, sakiau, kad baigęs mokyklą atvažiuosi į Vilnių, sostinėje lengviau surasi savo aplinką“, - prisiminė R.Zabarauskas.

Pats Šarūnas sakė, kad artimieji laukė, kol jis pripažins nesąs gėjus. Jaunuolis tvirtino, kad dėl jo orientacijos tėvai kreipėsi į psichiatrus, norėdami jį išvežti į „psichuškę“.

Vaikinas kartais pats drąsinosi, kartais save smerkdavo ir abejodavo savo orientacija. Jis pasakojo, kad kai kurie draugai jį suprato ir palaikė. Ypač palaikė geriausia draugė.

„Vieną kartą mes su Šarūnu bendravome visą dieną – nuo 15 valandos iki 1 nakties. Jis man sakė, kad kaip tik tuo metu buvo pasiruošęs nusižudyti.

Norėjo prisigerti vaistų. Aš jį atkalbinėjau, drąsinau, raginau atsisakyti blogų minčių. Tąsyk jis liko gyventi.

Manau, kad jis tikrai sirgo depresija. Ir spėju, kad Šarūnas susirgo nepajėgdamas susigaudyti, neradęs artimųjų palaikymo“, – sakė režisierius.

R.Zabarauskas sakė, kad paskutinį kartą su Šarūnu per socialinius tinklus susisiekė rugpjūčio mėnesį. Vėliau ryšys nutrūko.

„Suprantu, kad aplink vaikiną buvę žmonės galėjo daug ką padaryti, kad jis nemirtų. Aš pats gailiuosi, jog ne viską padariau, kad Šarūnas priimtų save tokį, koks yra ir su tuo gyventų“, - lrytas.lt kalbėjo menininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.