Policijos ieškoma N.Venckienė pasakė, ką galvoja apie Lietuvą ir laisvę

Lietuvai minint Sausio 13-osios metines, prabilo nuo teisėsaugos Čikagoje besislapstanti Seimo narė Neringa Venckienė. Kai šalyje buvo pagerbiami žuvusieji ir džiaugiamasi atgauta laive, ji savo interneto tinklalapyje eilinį kartą papylė purvo ant Lietuvos.

N.Venckienė parašė savo nuomonę apie Sausio 13-ąją.<br>R.Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
N.Venckienė parašė savo nuomonę apie Sausio 13-ąją.<br>R.Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 13, 2014, 7:16 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:32 PM

Šešiais nesunkiais nusikaltimais įtariama ir, galbūt, daug rimtesnių kaltinimų ateityje sulauksianti buvusi teisėja teigia, kad prieš daugiau nei 20 metų iškovota laisvė yra virtusi melu, korupcija, neteisingumu ir propaganda.

„Kasmet prieš Sausio 13-ąją pasipila įvairūs straipsniai ir komentarai. Dažniausiai juos rašo politikai ir žurnalistai, primindami iškovotą laisvę. Laisvę, kuri dabartinėje Lietuvoje virto į melą, korupciją, neteisingumą, propagandą“, - rašo N.Venckienė.

Paklaususi, ar už tokią Lietuvą žmonės kovojo, teisėsaugos ieškoma bėglė pateikia kelis atsakymus į savo klausimą.

Esą niekas nepasikeitė – Komunistų partija pakeitė pavadinimą ir nuolat yra nepriklausomos Lietuvos valdžioje, tie patys teisėjai ir prokurorai, uoliai tarnavę tarybinei sistemai, pritapo ir nepriklausomybės laikais bei toliau tiria bylas ir teisia žmones.

„Kas galėjo numatyti, kad korupcija taip įsigalės, kad sunku bus sutikti sąžiningą teisėją ar kitą pareigūną“, - klausia prieš pusantrų metų šiltą Kauno apygardos teismo teisėjo vietą palikusi N.Venckienė.

Ji taip pat postringauja apie esą nepažabojamą korupciją, kai už pasisavintus milijonus niekas nebaudžiama, o korupciniai valdžios projektai virto Lietuvos kasdienybe, kad valdantieji praskolino Lietuvą ir ketina parduoti jos žemes, teigia, kad generalinis prokuroras viešai meluos, kurpia bylas aukoms, o nusikaltėlius saugo, skirdamas tam milijonines sumas, aiškina, kad milijonai gyventojų Lietuvą paliko tik todėl, kad joje klesti skurdas ir neteisybė.

Nepamiršta N.Venckienė ir savo pačios sukurptos pedofilijos temos.

Esą, kas prieš 23 metus galėjo pagalvoti, kad teisingumo ministras (buvęs ministras Remigijus Šimašius. – Red.) lydės girtą kaltinamąjį pedofilija (teismų visiškai išteisintą Andrių Ūsą. – Red.), kuris po pusvalandžio bus rastas negyvas, kad auką pedofilijos byloje, neišnagrinėjus pedofilijos bylos, prievarta grobs 240 ginkluotų nepriklausomos Lietuvos pareigūnų, o žmonės, stoję ginti mergaitės bus persekiojami ir teisiami.

„Kad Lietuvoje neliks padorių žurnalistų. Kad beveik visi tarnaus naujajai sistemai ir propagandai“, - dar vieną visų „nelaimių“ priežastį įvardina N.Venckienė.

Devynis mėnesius užsienyje besislapstanti ir į darbą neinanti tiesos ieškotoja save vadinanti parlamentarė laiško pabaigoje savo gerbėjams pataria tikėti, kad ateis toks laikas, kai Lietuvoje neliks korupcijos ir netiesos bei visi galės pasitikėti prokurorais, teisėjais ir Seimo nariais.

„Deja, vilčių dėl šviesios Lietuvos ateities lieka vis mažiau ir mažiau“, - savo publikai nieko gero nežada N.Venckienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.