Statybininkų uždanga - neįveikiama net garsiai kritikei

Jei sostinėje gyvenanti garso teatro kritikė Audronė Girdzijauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jan 13, 2014, 5:12 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:47 PM

Mat vilnietė jau daugiau nei pusę metų gyvena kambaryje, į kurį neprasimuša dienos šviesa. Dėl to kalti statybininkai, dar praėjusią vasarą pradėję remontuoti daugiabučio A.Vienuolio gatvėje balkonus, bet darbo nepabaigę.

A.Girdzijauskaitė nebežino kur kreiptis pagalbos, kad jos buto langą dengiantis žalias tinklas būtų nuimtas: „Sutikčiau, kad pastoliai liktų. Bet tegu bent tą žalią skudurą nuo lango nutraukia. Kiek aš akis gadinsiu, dienos šviesos nematydama?“

Teatro kritikė ir jos kaimynai nukabinti tinklą ne kartą ragino balkonus remontavusią bendrovę „Impera“. Daug kartų jie to prašė ir namą administravusios įmonės „Naujamiesčio būstas“.

Supratusi, kad Kalėdas teks švęsti langą dengiant uždangai, A.Girdzijauskaitė puolė skambinti į savivaldybę. Bet ir ten nieko nepešė.

Vienas iš savivaldybės vadovų, išklausęs moters skundus, skėstelėjo rankomis: balkonus remontavusi bendrovė ir daugiabučio administratorė įsitraukė į teisminius ginčus. Kol jie nesibaigs, liesti privataus turto nevalia.

Tad A.Girdzijauskaitei kiekvieną dieną pro langą tenka matyti ant vamzdžių sukabintos darbininkų striukes ir kitus drabužius, sudėtus instrumentus, paliktas atidarytas konservų dėžutes.

Staybininkų tinklas nuo vasaros dengia aštuonis A.Vienuolio gatvės daugiabučio langus. Bet balkonus turėjusi remontuoti bendrovė „Impera“ nesutarė su namą administruojančia įmone „Naujamiesčio būstas“ dėl darbų kainos.

Dvylika namo balkonų turėjo būti suremontuoti iki rugpjūčio mėnesio, bet darbai neatlikti iki šiol.

Bendrovės „Impera“ direktorius Vaidotas Dobiliauskas prieš porą mėnesių žadėjo, kad pastoliai bus išmontuoti - juk žiemą balkonų neremontuosi. Bet jie stovi iki šiol.

V.Dobiliauskas patvirtino, kad su „Naujamiesčio būstu “ nesutarė dėl balkonų remonto kainos: „Blogiausia, kad darbų sąmata skyrėsi nuo realybės. Joje buvo surašyti vieni darbai, bet kai apžiūrėjome objektą, išlindo kiti, didesni.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.