E.Vareikis suka uodegą – greičiausiai liks Seime

Per savaitę apsispręsti dėl likimo Seime turėjęs Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys Egidijus Vareikis nesako, ką nusprendė. Į skandalą dėl priklausomybės alkoholiui patekęs konservatorius tvirtina, jog jam reikia dar kartą pasitarti su partijos vadovais.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 14, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:20 PM

Konservatorių lyderių suteiktas savaitės terminas, per kurį E.Vareikis turi paskelbti, kaip jis įsivaizduoja savo ateitį politikoje, sueis trečiadienį, tačiau, atrodo, kad Seimo narys iš parlamento trauktis nelinkęs.

Antradienį po pietų politikas teigė, kad sprendimas dar nepriimtas.

„Mes nebuvome susitikę šiandien su partijos vadovais, todėl nieko nenutarėme“, - sakė E.Vareikis. Paklaustas, kada jis pasakys savo sprendimą, E.Vareikis tikino, jog jis pats laukia skambučio dėl to, kada galėtų pasitarti su Tėvynės sąjungos vadovais.

„Ypatingos skubos čia nėra. Kol kas susitikimo nebuvo. Kai bus susitikimas, bus ir sprendimas. Aš noriu susitikti ir pakalbėti. Juk nesame priešiškos pusės“, - kalbėjo Seimo narys.

Tai, kad nesitrauks iš Seimo E.Vareikis kalbėjo prieš kelis mėnesius, iškart po jo skandalingos kelionės Į Romą. 

Stabdo skola bankui

Seime sklando kalbos, kad po keturis mėnesius trukusio gydymo nuo depresijos ir alkoholizmo į parlamentą grįžęs E.Vareikis niekur iš jo nesitrauks. Jis tvirtina jau pasveikęs nuo ligos. Be to, politiko pečius slegia nemaža būsto paskola, kurią pasitraukus iš Seimo būtų sunku grąžinti.

Praėjusią savaitę partijos lyderiai E.Vareikiui pasiūlė prisiimti atsakomybę už savo poelgį ir pasitraukti iš Seimo. Anot konservatorių, pasitraukęs iš politikos E.Vareikis galėtų užsiimti pedagogine veikla, o 2016 m. Seimo rinkimuose galėtų bandyti laimę patekti į parlamentą su Tėvynės sąjunga.

"Galime pasidžiaugti, kad žmogui medikai padėjo, bet taip pat žinome, kad tokios ligos yra sudėtingos. Galima užjausti žmogų, ir kyla klausimas turint tokių ligų, ypač dabartiniu metu, ar toks viešas darbas Seime jam yra tinkamas. Sutarėme, kad dar šiek tiek apgalvos situaciją mūsų kolega Egidijus Vareikis ir po geros savaitės susitikę apsitarsime galutinai", - kalbėjo Andrius Kubilius.

Problemų turi jau seniai

Šiuo metu E.Vareikis yra sustabdęs narystę partijoje. Tai jis padarė po to, kai politiko žmona pasiskundė patyrusi smurtą.

Konservatorių lyderiai patarė E.Vareikiui per savaitę įvertinti partijos pasiūlymą ir priimti galutinį sprendimą. Tai E.Vareikis pažadėjo ir padaryti. Jis žurnalistams teigė svarstantis įvairias savo politinės karjeros galimybes.

Seimo nario darbo vieta keturis mėnesius tuščia buvo po to, kai vasaros pabaigoje dėl konservatoriaus elgesio kilo dar vienas skandalas – neblaiviam politikui sunkiai sekėsi išskristi į katalikišką renginį Romoje ir dar sunkiau iš jos sugrįžti.

Tuomet žurnalistai aptiko E.Vareikį girtą Vilniaus oro uoste. Jis į Romą išskrido tik kitą dieną. Dar didesnis skandalas kilo, kai E.Vareikis dingo grįždamas namo. Po lrytas.lt publikacijos diplomatai Seimo narį aptiko vaikščiojantį po Kopenhagos oro uostą. Ten jis galimai klaidžiojo kelias dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.