Kedžiai gudrauja - aplenkia jiems nepalankius teismus

Daugiau nei pusantrų metų Laimutės Stankūnaitės dukters nematę Vytautas Andrius Kedys ir jo žmona Laimutė Kedienė ir toliau bando išsikovoti pasimatymus su anūke, nors mergaitė ir negyvena Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2014-01-14 15:21, atnaujinta 2018-02-17 13:34

Savo kasacinį skundą, kuriuo skundžia Šiaulių apygardos ir Raseinių apylinkės teismų sprendimus neleisti jiems matyti mergaitės Kedžiai išsiuntė tiesiai Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), taip aplenkdami jiems nepalankius sprendimus priėmusius teismus.

„Savaitės pradžioje pirmosios instancijos teismas skundo nebuvo gavęs. Gali būti, kad Kedžiai nusprendė daugiau nebesibylinėti dėl pasimatymų su anūke“, – lrytas.lt antradienį sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

LAT teigia, kad skundas vis dėlto gautas, tačiau pačios bylos teismas neturi, ji likusi pirmosios instancijos teisme, todėl kol kas neaišku, ar Kedžių skundas bus nagrinėjimas, ar teismas pats prašys jiems persiųsti bylą.

Prašymą nustatyti jiems susitikimų su mergaite grafiką Kedžiai teismui įteikė netrukus po to, kai įvykdžius teismo sprendimą mažametė buvo išvaduota iš jos laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų.

Pernai balandžio 16 dieną Raseinių apylinkės teismas atmetė Kedžių prašymą susitikti su L.Stankūnaitės ir jų dviejų žmonių nužudymu įtariamo sūnaus Drąsiaus Kedžio dukra.

Kedžiai teismo nutartį apskundė Šiaulių apygardos teismui, tačiau ir čia patyrė pralaimėjimą. Pernai spalio 7 dieną teismas konstatavo, kad Kedžiams nepalankus Raseinių teismo sprendimas yra pagrįstas ir teisingas.

Abiejų instancijų teismų nuomone, nuo teisėsaugos pasislėpusios N.Venckienės tėvai nėra pasirengę bendrauti su anūke. Konstatuota, kad Kedžių elgesyje vyrauja emocijos, todėl pasimatymas su mergaite gali jai sukelti stresą.

Senelių ir anūkės susitikimams nepritarė ne tik mažametės mama, bet ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos (VTAT) specialistai bei psichologai.

Jie teisme teigė, kad dėl to, jog anūkės nematė nuo 2012 metų gegužės 17 dienos, kalti tik patys Kedžiai ir jų nederamas elgesys su mergaite šiai dar gyvenant jų namuose ir po teismo sprendimo įvykdymo.

Apklausta pas ikiteisminio tyrimo teisėją L. Stankūnaitės dukra papasakojo, kad seneliai prieš ją naudojo psichologinį ir fizinį smurtą: vaikas buvo mušamas, žlugdomas moraliai, mergaitė buvo verčiama kalbėti, kad nenori gyventi su mama.

Taip pat jos akivaizdoje L. Stankūnaitė buvo vadinama įvairiausiais žodžiais, ji nuolat buvo nuteikinėjama prieš motiną.

Teismui buvo pateikti Kedžių anūkei rašyti laiškai. Jie tiesiog mirga priekaištais anūkei, juose toliau žeminama L.Stankūnaitė, buvo bandoma sužinoti, kur vaikas gyvena.

Susitikti su Kedžiais nenorėjo ir pati mergaitė. „Jie yra blogi, nenoriu su jais susitikti, nenoriu matyti“, – pareiškė L.Stankūnaitės dukra apklausoje pas ikiteisminio tyrimo teisėją ir pridūrė, kad jei seneliai nori jai gero, turi palikti ją su mama, su kuria ji yra laimingesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.