L.Graužinienei sušvelninus toną, santūriau kalba ir A.Kubilius

Seimo Pirmininkei Loretai Graužinienei sušvelninus savo poziciją dėl euro įvedimo ir minimalios algos didinimo, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius santūriau kalba apie galimą nepasitikėjimo procedūrą Seimo vadovei. Antradienį po susitikimo su socialdemokratų atstovais A. Kubilius leido suprasti, kad kol kas ši iniciatyva pristabdoma, nes „šiam momentui situacija stabilizavosi“.

A.Kubilius santūriau kalba apie galimą nepasitikėjimo procedūrą Seimo vadovei.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Kubilius santūriau kalba apie galimą nepasitikėjimo procedūrą Seimo vadovei.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2014, 4:21 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:26 PM

„Bet ar tai yra ilgam – tikrai negalime atsakyti. Su nerimu vertiname situaciją, kurią matome valdančiojoje koalicijoje“, – sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar neinicijuos nepasitikėjimo procedūros Seimo Pirmininkei, A.Kubilius sakė norįs dar palaukti ir įvertinti situaciją. „Dar turime šiek tiek palaukti, kad galėtume įvertinti. Pagal šios dienos jos reakciją sakytume, kad poslinkiai yra pozityvūs. Bet kiek matėme Seimo Pirmininkę nuo jos darbo pradžios šitoje pozicijoje, tai tikrai nenustebsiu, jeigu po dienos ar kitos vėl išgirsime kokių nors visus nustebinančių naujienų“, – svarstė A.Kubilius.

Praėjusią savaitę Seimo opozicija – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos – paragino Premjerą Algirdą Butkevičių įvertinti Seimo Pirmininkės L. Graužinienės veiksmus, kitaip bus inicijuojama nepasitikėjimo parlamento vadove procedūra.

Šios frakcijos kreipėsi į Premjerą A.Butkevičių „dėl valstybės finansinę sistemą destabilizuojančių ir pasitikėjimą valstybe pakertančių Seimo Pirmininkės L.Graužinienės veiksmų“, primena ELTA.

Kreipimesi, kurį pasirašė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijų seniūnai A.Kubilius ir Eligijus Masiulis, Ministras Pirmininkas raginamas prisiimti atsakomybę ir įvertinti Seimo Pirmininkės L.Graužinienės veiksmus dėl jos viešai išsakytų ketinimų beatodairiškai didinti minimalią mėnesinę algą (MMA) Lietuvoje, taip pat – pareiškimų, kuriais Lietuvos visuomenė yra nepagrįstai gąsdinama, esą įvedus eurą reikės badauti, bei ciniško Seimo Pirmininkės elgesio visomis priemonėmis ginant Viktorą Uspaskichą, užkertant kelią svarstyti jo teisinės neliečiamybės klausimą Seimo posėdžiuose.

Premjeras A. Butkevičius primygtinai raginamas nedelsiant suvaldyti situaciją koalicijoje, prisiimti politinę atsakomybę ir sustabdyti žalingą Lietuvai Seimo Pirmininkės veiklą. Jeigu to Vyriausybės vadovui nepavyks padaryti artimiausiu metu, opozicinės Seimo frakcijos žadėjo pradėti nepasitikėjimo Seimo Pirmininke procedūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.