Ūkinininkė skystą mėšlą mėto kaimynams po kojomis

Uikšių kaimo (Katyčių sen., Šilutės r.) gyventojai piktinasi nemalonias išdaigas krečiančia to kaimo ūkininke Sigita. Mat ji iš tvarto skystą mėšlą meta vos ne ant kelio.

Toks vaizdas puošia kelią per Uikšių kaimą.
Toks vaizdas puošia kelią per Uikšių kaimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Bielskis

Jan 14, 2014, 8:21 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:06 PM

Gyventojai prašo Katyčių seniūnės Juzefos Tamavičienės atsakyti, kada liausis tekėti srutos važiuojamąja kelio dalimi. Minėtas kelias veda į Uikšių kaimo sodybas. O srutos, tekėdamos keliuku į pakalnę, pasiekia ir čia pat esantį asfaltuotą Katyčių–Stoniškių kelią.

„Tuo keliu mums kasdien tenka važiuoti arba eiti pėsčiomis. Ir tokia netvarka akis bado“, – piktinosi gyventojai.

Beje, po mėšlo krūva matyti patiesta polietileno plėvelė, bet ji yra sudurstyta iš atskirų gabalų, mėšlo krūva neaptverta pylimu, todėl srutos ir teka į pakalnę.

Pranės Savickienės bute gyvenanti ir ūkininkaujanti jos dukra Sigita portalui lrytas.lt teigė, kad neseniai buvo atvažiavę aplinkosaugininkai, kurie matė po mėšlu paklotą plėvelę, todėl jokių pretenzijų neva nepareiškė.

Katyčių seniūnė J.Tamavičienė sakė jokios problemos čia taip pat nematanti: „Taip yra pas kiekvieną ūkininką, kuris neturi mėšlidės ir srutidės. Šita ūkininkė turi mažiau nei dešimt gyvulių, todėl neprivalo jų įsirengti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.