L.Graužinienė gina savo 23 metų patarėją

„Lietuvos rytas“ antradienį rašė, kad Seimo pirmininkei L.Graužinienei patarimus dėl vidaus politikos dalina ir jauna Viktoro Uspaskicho globotinė iš Kėdainių.

L.Graužinienė atmetė kritiką dėl pernelyg jauno patarėjos amžiaus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
L.Graužinienė atmetė kritiką dėl pernelyg jauno patarėjos amžiaus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-01-15 10:30, atnaujinta 2018-02-17 12:48

Pasak Seimo vadovės, I.Kačinskaitė-Urbonienė yra dirbusi Europos Parlamente, ją apibūdina kaip perspektyvų žmogų.

„Kad jinai išėjo į motinystę, manau, kad tik reikia džiaugtis ir skatinti jaunus žmones rūpintis mūsų demografine Lietuvos ateitimi“, - trečiadienį „Žinių radijui“ kalbėjo politikė ir pabrėžė visada skatinanti jaunus žmones aktyviai įsijungti ir į politinę veiklą.

L.Graužinienė atmetė kritiką dėl pernelyg jauno patarėjos amžiaus.

„Įvairių klausimų yra Seimo Pirmininkės darbe. Ir daug vidinių organizacinių klausimų yra, todėl, kad Seimo Pirmininkė ne viską pati daro, ir tikrai tų darbų vidinės politikos klausimuose - organizacinių ir medžiagos surinkimo, ir susisteminimo, ir analizavimo, išvadų pateikimo - tikrai yra, ir tai nereiškia, kad patarėja priima sprendimus, tačiau pateikia man medžiagą ir, baigusi Lietuvos aukštąją mokyklą, nemanau, kad negalėtų susisteminti medžiagos ir parašyti išvadų (...)“, - teigė L.Graužinienė.

„Lietuvos rytas“ antradienį rašė, kad Seimo pirmininkei L.Graužinienei patarimus dėl vidaus politikos dalina ir jauna Viktoro Uspaskicho globotinė iš Kėdainių.

Anot dienraščio, kad ką tik studijas Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute baigusios 23-ejų kėdainietės I.Kačinskaitės-Urbonienės karjerai parlamento vadovės sekretoriate nesutrukdė ir paskutinių mėnesių nėštumas. Ilgai plušti jai neteko, nes 5 tūkst. litų algą užsitikrinusi jauna moteris netrukus išėjo nėštumo ir gimdymo atostogų. Nuo lapkričio kūdikį supančią jauną mamą darbe rasti nėra paprasta, tačiau dabar ji tikina, kad jau pilnai grįžta prie savo pareigų vykdymo.

L.Graužinienės atstovė spaudai Dalia Valentienė trumpai paaiškino, kad net ir tokiomis aplinkybėmis jauną politikę nutarta įdarbinti, kad reikalingas žmogus nepradingtų.

I.Kačinskaitė-Urbonienė į politiką įsitraukė anksti. Ji pati spaudai pasakojo, kad V.Uspaskichas pastebėjo ją, kai mergina dar mokėsi mokykloje. Vėliau ji prasimušė į Vilniaus savivaldybės tarybą, dirbo su partijos atstovais Europos Parlamente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.