„Tele-3“ direktorei L.Blaževičiūtei pareikšti įtarimai

Bendrovės „Tele-3“ generalinei direktorei Laurai Blaževičiūtei pareikšti įtarimai tyrime dėl galimo dokumento klastojimo, turto iššvaistymo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir mokesčių vengimo. Tai naujienų agentūrai BNS ketvirtadienį patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūra.

L.Blaževičiūtė neigia jai mestus įtarimus.<br>V.Balkūno nuotr.
L.Blaževičiūtė neigia jai mestus įtarimus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-16 16:39, atnaujinta 2018-02-17 11:06

Bendrovės vadovei pareikšti kaltinimai neteisėtai sumokėjus bendrovės konsultantui Andriui Romanovskiui už atliktus darbus 29 040 litų ir vengus sumokėti valstybei 12 327 litus mokesčių.Bendrovė „Tele-3“ šiuos įtarimus vertina kaip visiškai nepagrįstus ir yra pasirengusi tai įrodyti, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Esame labai nustebinti tokių niekuo nepagrįstų įtarimų. Kol kas oficialiai mums nebuvo pateikta jokių kaltinimų, tačiau esame pasiruošę atremti bet kurį įtarimą, nes visuomet dirbome ir dirbame tik teisėtai. Turime parengę visus reikalingus dokumentus, kurie įrodo šių įtarimų absurdiškumą, ir juos pateiksime tiek STT, tiek kitoms institucijoms“, – sakė „Tele-3“ komunikacijos vadovė Vaida Vincevičiūtė.

Bendrovė praneša, kad atlygis, kuris konsultantui buvo sumokėtas už suteiktas paslaugas atstovaujant įmonės interesams, yra teisėtas ir jo paties buvo deklaruotas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK). Visi mokėjimai buvo atlikti bankiniais pavedimais.

Bendrovė „Tele-3“ taip pat atmeta bet kokius įtarimus dėl vengimo mokėti mokesčius. Šiems įtarimams pagrįsti, anot „Tele-3“, STT pareigūnai negali pateikti nei vieno fakto ar dokumento.

„Esame daugiausia mokesčių valstybei sumokanti žiniasklaidos kompanija Lietuvoje. Mūsų veikla paremta griežta veiklos kontrole. Esame visiškai ramūs dėl savo veiklos skaidrumo ir teisėtumo, todėl įrodysime, kad bet kuris iš šių įtarimų yra absoliuti netiesa“, – sako V.Vincevičiūtė, bendrovės „Tele-3“ komunikacijos vadovė.

„Televiziją valdančios bendrovės vadovybė Lietuvoje dirba puikiai, todėl esu tikras, kad ji lengvai įrodys, jog šie įtarimai yra klaidingi. Tačiau mums, kaip tarptautinei kompanijai, nerimą kelia tai, kad apskritai sulaukėme tokių įtarimų.

Esame Švedijos žiniasklaidos grupė ir tikime, kad Lietuvoje, kurioje jau ilgą laiką sėkmingai plėtojame verslą, suprantama, kad laisva žiniasklaida yra atviros ir demokratiškos visuomenės pagrindas”, – sakė Marekas Singeris,  „Tele-3“ valdybos pirmininkas bei „Modern Times Group” vykdomasis viceprezidentas Vidurio Europos šalyse.

Prokurorai A.Romanovskiui neduoda ramybės

Lrytas.lt pavyko išsiaiškinti, kad bendrovės „Tele-3“ veiklos tyrime minimas konsultantas yra lobistas Andrius Romanovskis.

Pernai lapkričio pabaigoje Panevėžio apygardos prokuratūra nusprendė atnaujinti tyrimą dėl A.Romanovskio, kuris anksčiau buvo įtariamas politiko Vito Matuzo papirkimu ir padėjimu piktnaudžiauti.

Susipažinęs su visa ikiteisminio tyrimo bylos medžiaga, Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras nusprendė, kad kai kurios tiriamo įvykio aplinkybės iš esmės liko neįvertintos, todėl lapkričio 6 dienos sprendimą pripažino nepakankamai motyvuotu ir pavedė tęsti tyrimą toliau.

Be to, atsižvelgiant į tyrimo sudėtingumą ir kylančius tiriamų įvykių vertinimo klausimus, nutarta, kad šiam tyrimui vadovaus specialiai sudaryta prokurorų grupė.

Prokuratūra buvo nutraukusi ikiteisminį tyrimą A.Romanovskio atžvilgiu, nesant jo kaltę pagrindžiančių duomenų. O Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vėl leido A.Romanovskiui verstis lobistine veikla.

Lietuvos draudikų asociacijos vadovą A.Romanovskį Specialiųjų tyrimo tarnybos pareigūnai buvo sulaikę 2012 metų birželio 19-ąją, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. Iš pradžių jis įtartas papirkimu, vėliau įtarimai sušvelninti į piktnaudžiavimą.

Prokuratūros teigimu, kilo abejonių dėl tam tikrų įstatymų priėmimo proceso skaidrumo, įtarta, kad ankstesnės kadencijos Seimo narys V.Matuzas netiesiogiai per kelis kartus galėjo priimti didesnę nei 250 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio sumą iš įstatymo projektų priėmimu suinteresuotų asmenų.

A.Romanovskis kategoriškai neigia įtarimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.