A.Zuokas Seimą ragina nepritarti Azartinių lošimų įstatymo pataisoms

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas prašo Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės bei Seimo narių

A.Zuokas: „Aš esu kategoriškai prieš tokius įstatymo pakeitimus".<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Zuokas: „Aš esu kategoriškai prieš tokius įstatymo pakeitimus".<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-01-16 17:42, atnaujinta 2018-02-17 11:01

Anot sostinės mero, Vilniaus miesto kavinėse, aludėse, baruose, restoranuose, moteliuose, viešbučiuose tokiu atveju gali atsirasti daugybė lošimų automatų, prie jų daugiau galimybių prieiti žaisti turės nepilnamečiai, mažės kontrolės galimybė.

„Aš esu kategoriškai prieš tokius įstatymo pakeitimus. Vilnius jau dabar kovoja su barais girdyklomis, o pritarus tokiam Azartinių lošimų įstatymo projektui, mieste steigtųsi neaiškūs ir nekontroliuojami pseudološimų namai, kurie dar labiau sustiprins egzistuojančią problemą, daugės ne tik socialinių problemų, bet ir, neabejoju, didės nusikaltimų skaičius mieste. Keista, kaip katalikiškomis save vadinančios partijos taip pat palaiko šias įstatymų pataisas, ir toks įstatymas planuojamas svarstyti neeilinės sesijos metu kaip ypatingos svarbos klausimas“, - piktinasi A.Zuokas.

Pagal naujas įstatymo pataisas, B1 kategorijos lošimų automatai, kurių vienkartinis didžiausias laimėjimas yra ne didesnis nei 100 litų, galės būti statomi kavinėse, baruose, restoranuose, moteliuose, viešbučiuose ir taptų prieinami visiems tokių įstaigų lankytojams, nepilnamečiams.

Leidimus pastatyti lošimų automatus restoranuose, moteliuose, viešbučiuose išduotų Lošimų priežiūros tarnyba, Vilniaus miesto savivaldybė teisiškai negalėtų kontroliuoti jų skaičiaus ir vietų, kur automatai stovės.

Iki šiol lošimų automatai buvo statomi tik lošimų namuose ir automatų salonuose, leidimas sostinėje atidaryti lošimų namus buvo išduodamas tik pritarus Vilniaus miesto savivaldybės tarybai.

Nacionalinės tabako ir kontrolės koalicijos duomenimis, pastaraisiais metais B kategorijos lošimų automatų plėtra Lietuvoje ir taip buvo labai didelė (2006 m. buvo eksploatuojama apytiksliai 363, o 2013 m. vien trečiąjį ketvirtį - jau 2916 B kategorijos lošimų automatų). Manoma, kad, įteisinus naujus B1 kategorijos lošimų automatus, lošimo aparatų plėtra bus daug didesnė nei iki šiol, ir neigiamų padarinių bus sukeliama žymiai daugiau.

Lošimų priežiūros tarnybos duomenimis, daugiausia prašymų uždrausti lošti pateikia vyrai, kurių amžius - 21-39 metai. Duomenys rodo, kad dauguma pateikusiųjų prašymus lankydavosi visų rūšių lošimų organizavimo vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.