Dėl Lietuvos ir Lenkijos asamblėjos – skirtingi signalai

Prieš 20 metų tuometiniai Lenkijos ir Lietuvos prezidentai Lechas Walęsa ir Algirdas Brazauskas pasirašė draugiškų santykių ir kaimyninio bendradarbiavimo sutartį. Vis dėlto pažadai, išdėstyti dokumente, abiejų šalių yra vertinami skirtingai.

Daugiau nuotraukų (1)

Antoni Radczenko (zw.lt)

2014-01-16 12:42, atnaujinta 2018-02-17 11:22

Vakar Vilniuje įvyko Lietuvos Seimo ir Lenkijos Seimo bei Senato asamblėjos prezidiumo posėdis. Po posėdžio vienas jos pirmininkų Gediminas Kirkilas, paskelbė, kad kitas toks renginys numatytas jau balandžio mėnesį.

“Didžiausias dėmesys bus skiriamas Lenkijos ir Lietuvos draugiškų santykių ir kaimyninio bendradarbiavimo sutarčiai, kuri apima apie 70 punktų, įgyvendinti. Praktiškai, beveik viskas jau yra įvykdyta, išskyrus pusantro punkto“, - teigė G. Kirkilas. Tai turėtų būti pirmas bendras posėdis po penkerių metų pertraukos.

Tuo tarpu Lenkijos atsovai dar abejoja dėl tikslios ateinančio susitikimo datos. Jie teigia, kad tai priklauso nuo tam tikrų veiksmų, kuriuos turėtų įvykdyti Lietuvos pusė.

‚Susitikimo Vilniuje metu nepatvirtinome tikslios asamblėjos posėdžio datos. Tai yra rimta organizacija, todėl esant tokiai situacijai, kuomet nėra pažangos sprendžiant kertines problemas, prasmės sušaukti posėdį taip pat nėra. Be abejo, jei padėtis pasikeis, galime pakankamai greitai atnaujinti asamblėjos darbus, tačiau dabartinė situacija neduoda pagrindo perdėtam optimizmui’ – portalui zw.lt teigė asamblėjos narys ir vakar vykusių svarstymų dalyvis.

Dviejų parlamentų asamblėja veikia nuo 1997 m. birželio 18 dieną. Teoriškai, posėdžiai privalo vykti du kartus per metus, pakaitomis Lenkijoje ir Lietuvoje. Asamblėją sudaro po 20 narių iš kiekvieno parlamento. Lenkijos delegacijoje 16 vietų užima Seimo atstovai, 4 vietas – Senato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.