Kas titnagą paverčia molio gabalu?

„Prokuroras turi būti kietas kaip titnagas“, – išdidžiai pareiškė D.Valkavičius, neseniai perėmęs Kauno apygardos prokuratūros vairą.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Dumalakas

Jan 16, 2014, 6:38 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:50 AM

Senovės lietuviai titnagu ugnį įžiebdavo. Dabar kiti laikai. Ir net titnagas kartais pavirsta molio gabalu, iš kurio gali lipdyti ką nori.

D.Valkavičiaus titnago kietumo nelieka, kai jo vadovaujamoje prokuratūroje iš stalčiaus ištraukiami apdulkėję Kaišiadorių agrofirmos dokumentai.

Netrukus šie popieriai ir vėl brukami į tamsiausią kampą, o ikiteisminį tyrimą kuruojanti D.Valkavičiaus pavaldinė prie Kaišiadorių agrofirmos ūkinės ir finansinės veiklos patikrinimo nė piršto negali prikišti.

Kodėl taip suminkštėja D.Valkavičius? Pasirodo, pats prokuroras yra dirbęs Kaišiadoryse. Tai negi šio miesto agrofirmos vadovui K.Vasiliauskui rodysi akmeninę širdį?

Kas kita – oro bendrovės „FlyLAL“ bankroto bylą tiriantis Generalinės prokuratūros prokuroras G.Jasaitis.

Jo širdis iš auksinės staiga tapo akmeninė.

Net dvejus metus G.Jasaitis „FlyLAL“ byloje negalėjo surasti svarių įrodymų. Ir staiga ėmė svaidytis žaibais, prabilo apie dvi dešimtis įtariamųjų, kratas, kaltinimus. Kodėl?

Mat vienas „FlyLAL“ kreditorius yra Šakių rajono aeroklubo „Valenčiūnai“ vadovas G.Platūkis. Jis siekia atsiimti kelias dešimtis tūkstančių litų.

O G.Jasaitį ir G.Platūkį sieja sena draugystė. Prokuroras dažnai apsilanko „Valenčiūnuose“, nes yra šio aeroklubo narys. Be to, Generalinės prokuratūros pareigūnas su verslininku smagiai paskraido lėktuvu.

Taigi, nelygu situacija, pažintys prokurorus ne tik moliu, bet ir titnagu gali paversti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.