Kauno kardiochirurgai išgelbėjo jauną vyriškį

„Operacija užtruko trumpiau negu širdies atgabenimas į Kauno klinikas“, — portalui lrytas.lt kalbėjo profesorius R.Benetis.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 16, 2014, 7:44 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:49 AM

„Operacija užtruko trumpiau negu širdies atgabenimas į Kauno klinikas“, — portalui lrytas.lt kalbėjo profesorius R.Benetis.

Šįkart jo vadovaujamai medikų komandai pavyko išgelbėti vos į ketvirtą dešimtį įkopusio pakaunės gyventojo gyvybę. Vyriškis jau kelerius metus sirgo sunkia širdies liga ir vienintelė išeitis buvo transplantacija.

„Pacientas jau perkeltas į bendrą palatą, jaučiasi gerai ir maždaug po 10 dienų turėtų važiuoti namo“, — pasakojo žinomas kardiochirurgas. Nuo 2001 metų jis Lietuvoje yra atlikęs beveik 30 širdies bei širdies ir plaučių komplekso transplantacijų.

Pernai lapkritį pirmą sėkmingą transplantaciją Kauno klinikose atliko R.Benečio mokinys, Širdies chirurgijos skyriaus vadovas Povilas Jakuška. R.Benetis tuo metu buvo išvykęs į užsienį, tačiau atsiradus tinkamam donorui operacijai vadovavo P.Jakuška.

„Operacija puikiai pavyko, šis pacientas taip pat pat puikiai jaučiasi. Džiaugiuosiu, kad turiu gerą pamainą“, — kolegą gyrė R.Benetis.

Pastaraisiais metais klinikos vadovas labai daug laiko praleisdavo Kazachstane. Šios šalies valdžiai žinomo kardiochirurgo paslaugų prireikė kuriant šiuolaikišką širdies centrą.

„Padaryta daug svarbių darbų, todėl šiemet tikiuosi daugiau laiko dirbti Kaune“, — žadėjo R.Benetis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?