Šalčininkų prievolė - susimesti baudai už lenkiškus užrašus

Šalčininkų rajono savivaldybės darbuotojai skundžiasi verčiami aukoti pinigų savivaldybės administracijos vadovui Boleslovui Daškevičiui, nubaustam 43,4 tūkst. litų dydžio bauda už nelegaliai pakabintas lenkiškas gatvių lenteles. Nesutinkantiems prisidėti grasinama atleisti iš darbo.

Šalčininkuose kabančios nelietuviškos gatvių lentelės vietos valdžiai akių nebado.<br>R.Jurgaičio nuotr. iš archyvo
Šalčininkuose kabančios nelietuviškos gatvių lentelės vietos valdžiai akių nebado.<br>R.Jurgaičio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2014, 1:13 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:17 AM

Portalas lrytas.lt ketvirtadienį sulaukė anoniminės informacijos, kad Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos vadovai renka iš pavaldinių „po dešimtinę“. Tokiu būdu ketinama surinkti pinigų solidžią baudą už teismo įpareigojimo nevykdymą gavusiam B.Daškevičiui. Žmogus taip pat pasiskundė, kad atsisakiusiems mokėti pinigus grasinama atleisti iš darbo.

„Nieko apie tai nežinau. Vicemeras negali visko žinoti. Tai yra nebūtinai savivaldybės iniciatyva. Tai gali būti žmonių iniciatyva", – portalui lrytas.lt sakė rajono vicemeras Andžejus Andruškevičius.

Jis tvirtino, kad pats paaukotų pinigų, jeigu jo kas nors paprašytų.

Lenkų rinkimų akcija tvirtina, kad teismo paskirta 43,4 tūkst. litų bauda yra neproporcingai didelė. Šis faktas pateikiamas kaip dar vienas lenkų persekiojimo pavyzdys Vilnijos kašte.

Teismas tokią baudą paskyrė dėl to, kad savivaldybės administracijos vadovas B.Daškevičius nevykdė anksčiau priimto įpareigojimo nukabinti neteisėtas gatvių pavadinimų lenteles, parašytas lenkų kalba. Už kiekvieną pradelstą dieną bauda didėjo 100 litų.

Šalčininkų valdžia tikina, kad nuimti neteisėtai pakabintų lentelių negali, nes tai esą už savo lėšas padarė patys rajono gyventojai.

Pats savivaldybės administracijos direktorius B.Daškevičius portalui lrytas.lt tvirtino, kad pinigus renka Lenkų sąjunga.

„Žmonės gali aukoti savanoriškai. Niekas nėra verčiamas mokėti privalomai", – sakė valdininkas. Jis tikino, kad pats nėra turtingas, todėl susimokėti baudos iš santaupų negalįs. Baudos dydį prilygstančią sumą tikimasi surinkti per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.