Pamatyti inspektorių lemta ne kiekvienam

Kokia jūsų seniūnijos apylinkės policijos inspektoriaus pavardė?

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jan 17, 2014, 9:07 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:38 AM

Ačiūdie, kad kuo rečiau tenka susidurti su šios profesijos atstovais. Kita vertus, tai liudija, kad mes net nežinome, kur kreiptis dėl nuolat triukšmaujančio kaimyno, dėl gretimame name gyvenančio šiukšlintojo, dėl vakarais po langais girtuokliaujančio jaunimo.

Savo apylinkės inspektorių pažįsta nebent kaimo žmonės. O mieste inspektorių paprastai galima aptikti tūnantį kur nors daugiabučio pusrūsyje, šalia šilumos punkto policijai įrengtame kambarėlyje užsikniaubusį ant stalo, linkstantį nuo įvairiausių dokumentų, raštų.

Visas tas ataskaitas, pranešimus ir kitus popierius inspektoriai turi užpildyti, surašyti, pasirašyti. Jei atnešei kokį skundą – žinok, kad jis guls į popierių šūsnies apačią.

Į dienos šviesą inspektoriai paprastai išlenda per susirinkimus, kuriuose visuomenei pristatoma vieno ar kito policijos komisariato veiklos ataskaita. Kaip tik tokie susirinkimai visoje Lietuvoje šiuo metu ir vyksta.

Bet kam tie susirinkimai skirti? Visuomenei? Tai kuriai jos daliai? Mat susirinkimai rengiami dieną, kai visi normalūs žmonės dirba.

Štai Vilniaus 3-iasis policijos komisariatas tokį susitikimą su visuomene (į kurį turbūt ateis viskuo nepatenkinti pensininkai ir keli neturintys ką veikti bedarbiai) sausio 17-ąją pradės 14 valandą.

O juk šio komisariato teritorijoje yra Senamiestis, nusikalstamumu garsėjanti vieta.

Peržvelgus darbotvarkę nesunku suprasti, kad susitikimas bus valdiškas - pareigūnai perskaitys iš popieriaus lapų pranešimus apie komisariato veiklos rezultatus teisės pažeidimų prevencijos, viešosios tvarkos užtikrinimo, nusikalstamų veikų atskleidimo ir tyrimo srityse, apie bendradarbiavimą su socialiniais partneriais ir numatomas veiklos kryptis.

Tegu bala tuos valdiškus pranešimus-pasigyrimus, juos galima ir prasnausti patogiai išsitiesus girgždančioje kėdėje. Juk žemiau darbotvarkėje šviečia paskutinis punktas: „Klausimai-diskusijos“.

Tai laikas, kai galima policininkams išsakyti viską, kas guli ant širdies, prašyti pagalbos, diskutuoti vienu ar kitu klausimu. Bet vėlgi atkreipkime dėmesį, kada tai vyks – 15 valandą!

Vilniaus 3-iasis policijos komisariatas -- niekuo neišskirtinis. Taip elgiasi ir kiti komisariatai, susitikimus su visuomene rengiantys tokiu laiku, kad tos visuomenės būtų kuo mažiau.

Tad apylinkių inspektoriai, per tuos ataskaitinius patrynę sėdimąsias į kėdes, vėl galės lįsti į urvus primenančias patalpas. O mes, jei bus visai blogai, skambinsime 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business