A.Butkevičius aiškinosi dėl V.Tomaševskio ištikimybės Lietuvai

Premjeras Algirdas Butkevičius kritikuoja Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderio Valdemaro Tomaševskio elgesį, tačiau neturi informacijos, kad šis politikas galėtų būti nelojalus mūsų valstybei.

A.Butkevičius neturi duomenų, kad V.Tomaševskis nelojalus Lietuvai
A.Butkevičius neturi duomenų, kad V.Tomaševskis nelojalus Lietuvai
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 18, 2014, 2:22 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:22 AM

Šeštadienį socialdemokratų lyderis A.Butkevičius dar kartą sukritikavo V.Tomaševskio pareiškimus apie lenkų tautinės mažumos padėtį Lietuvoje bei lenkų politikų elgesį per Sausio 13-osios įvykių minėjimą Seime.

V.Tomaševskio pasisakymus esą Lietuvoje lenkai yra diskriminuojami A.Butkevičius pavadino politinės brandos trūkumu.

„Viešoje aplinkoje politikai neturėtų taip elgtis“, - sakė A.Butkevičius. Jis taip pat mano, kad lenkai pasielgė negražiai boikotavę Sausio 13-osios minėjimą. Pasak premjero, tokiu būdu buvo parodyta nepagarba žuvusiems kovotojams už Lietuvos laisvę.

Paklaustas apie sklindančią informaciją, kad V.Tomaševskis gali būti nelojalus Lietuvos valstybei, o jo partija instrukcijas, kaip elgtis, gauna Maskvoje, A.Butkevičius teigė apie tai žinių neturintis.

„Kol kas iš turimos slaptos informacijos aš negaliu daryti tokių išvadų. Esu susipažinęs su ta informacija, man ji buvo ne kartą pateikta, bet tokių įrodymų, kad jis važiavo į Kremlių, susitikinėjo su asmenimis, kurie yra nusiteikę prieš Lietuvą, tikrai šiuo metu neturiu“, - sakė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.