Liberalų sąjūdis prezidento rinkimuose rems D.Grybauskaitę

Liberalų sąjūdis pavasarį vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose nekels savo partijos atstovo, o rems dabartinę šalies prezidentę Dalią Grybauskaitę, kuri dar nepaskelbė, ar dalyvaus rinkimuose.

Suvažiavimo akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Suvažiavimo akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-18 13:22, atnaujinta 2018-02-17 09:26

Liberalai šeštadienį vykusioje partijos taryboje nutarė paremti dabartinę valstybės vadovę, nors partijos gretose buvo svarstomos Seimo narių Eugenijaus Gentvilo ir Petro Auštrevičiaus kandidatūros. Partijos pirmininkas Eligijus Masiulis negali kandidatuoti į prezidento postą, nes jam dar nėra sukakę 40 metų.

„Esame tikri, kad prezidentė D.Grybauskaitė liks tvirta atsvara populistinėms politinėms jėgoms, kurios šiandien visais įmanomais būdais bando klibinti Lietuvos valstybės pamatus ir mūsų piliečių tikėjimą valstybe. Liberalai nori matyti Lietuvą toliau augančią, kuriančią, konkurencingą ir turinčią tvirtas pozicijas tarptautinėje erdvėje“, – tvirtino Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis.

Liberalų sąjūdis tvirtina teigiamai vertinantis D.Grybauskaitės darbus siekiant užtikrinti konkurenciją energetikos ir sveikatos apsaugos srityse, kovą su korupcija, aktyvų prezidentės dalyvavimą vidaus politikoje prižiūrint Vyriausybės veiklą. Liberalams taip pat svarbu, kad į prezidentės postą atėjusi kaip nepriklausoma kandidatė ji yra palankiai vertinama tarptautinėje erdvėje ir deramai atstovauja Lietuvai.

„Tikime, kad D. Grybauskaitė dalyvaus būsimuose prezidento rinkimuose ir toliau gins mums, liberalams, artimas vertybes – palaikys kuo mažesnį valdžios kišimąsi į verslą ir privatų žmonių gyvenimą, rems kiekvieno mūsų piliečio ryžtą susikurti gerovę sau ir savo šeimai“, – šeštadienį sakė partijos pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

2009 metų pavasarį vykusiuose Prezidento rinkimuose Liberalų sąjūdis taip pat rėmė D. Grybauskaitės kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.