Bergeno lietuviai sausio 13-ąją minėjo liedami žvakes

Bergeno lietuvių bendruomenės Jaunimo lyga praėjusį sekmadienį kvietė išeivių jaunimą kartu paminėti Sausio 13-ąją. Renginio metu jaunimas susidomėjęs liejo žvakes. Dekoruodami jas trispalvės spalvomis ir tautine simbolika, jie išreiškė savo padėką bei pagarbą Tėvynės gynėjams. Renginio dalyviai, prisimindami Laisvės gynėjų dienos minėjimus Lietuvos mokyklose, džiaugėsi galėdami šią tradiciją pratęsti ir gyvendami už Lietuvos ribų.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Gečaitė

Jan 20, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:22 AM

Siekdami ugdyti lietuviškumą jaunimo tarpe bei skatinti jaunimo aktyvumą ir bendradarbiavimą ir su kitomis jaunimo organizacijomis, Jaunimo lygos nariai kartu su vadove Džiuginta Baraldsnes nuo praėjusiųjų metų rugsėjo organizuoja įvairius renginius bei akcijas.

Akcija Tolerancijos dienai paminėti, Kalėdinis talentų vakaras, bei jau minėta popietė Sausio 13-ajai atminti ypač nudžiugino ir pačius lygos narius, ir visą lietuvių bendruomenę Bergene.

Taip pat kas antrą sekmadienį lygoje vyksta asmenybės ugdymo užsiėmimai, kuriais jaunimo lygos nariai siekia ugdyti savigarbą bei pasitikėjimą savimi jaunimo tarpe.

Tačiau vienas svarbiausių lygos aktyvo uždavinių – nuolat ieškoti jaunimo organizacijų Lietuvoje, Norvegijoje bei kitose užsienio šalyse, ir taip plėsti bendradarbiavimo ryšius.

Jaunimo lyga tiki, jog veiklūs bei visuomeniški jauni žmonės kuria šviesią ateitį ne tik sau, bet ir juos supančioms bendruomenėms.

Jaunimo lyga tikisi šiais metais suburti dar daugiau aktyvaus, kūrybingo, energingo bei linksmo jaunimo, ir kartu įgyvendinti daug kūrybiškų bei pilietiškų projektų ir renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.