Kandidatas į prezidentus A.Zuokas: „Esu realistas, kuris siekia neįmanomo“

Artėja Lietuvos prezidento rinkimai. Vilniaus meras Artūras Zuokas pasiryžo patraukti į savo pusę rinkėjus ir tapti naujuoju šalies vadovu. Žinią apie jo kandidatūrą vilniečiai sutiko nevienareikšmiškai.

A.Zuokas išdėstė pagrindines savo rinkiminės programos idėjas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Zuokas išdėstė pagrindines savo rinkiminės programos idėjas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2014, 7:21 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:43 AM

Pirmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“ A.Zuokas kalbėjo, kad Lietuvą reikia keisti ir jis pasiryžęs tai padaryti.

„Artėja prezidento rinkimai, po kurių artimiausius 5 metus pasirinksime kelią, kuriuo valstybė turės eiti. Šiandien Lietuvai reikia idėjų, kuriančių veiksmų, o ne konfliktų ir ginčų, kurių pastaruoju metu metu apstu“, – taip kalbėjo dabartinis Vilniaus miesto meras. Jis teigė turintis pakankamai patirties ir atsakomybės, kad galėtų siekti žmonių pasitikėjimo.

„Savo viziją aš turiu, ją įmanoma įgyvendinti“, - apie Lietuvos ateitį sakė Artūras Zuokas, - Šiandien Lietuvai reikia prezidento, kuris ne skaldytų, o vienytų“.

Meras teigė, kad šalies vadovas turi skatinti žmones įgyvendinti savo idėjas, o ne vadovauti kaip komunistinei valstybei.

A.Zuokas pripažino, kad apmąstymai dėl kandidatūros truko apie pusmetį.

„Ateina laikas, kai privalai prisiimti atsakomybę, – ryžtingai sakė Vilniaus miesto vadovas, - Neabejoju, kad sugebėčiau telkti žmones, geriausius Lietuvos protus tam, kad Lietuvoje gyvenimas būtų geresnis šiandien, o ne kada nors“.

Paklausus, ar geras meras gali būti ir geru prezidentu, A.Zuokas patikino: „Neabejoju, kad taip“.

„Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistei D.Žeimytei paprašius argumentuoti, kodėl turėtų už jį balsuoti, A.Zuokas nesutriko.

Meras tikino, kad pagal Vilniaus miesto modelį jis norėtų sukurti ir naują Lietuvos vaizdą: „Tikrai nėra blogai gyventi Vilniuje, tą rodo pasiekimai ir gyventojų vertinimai. Vilniaus mieste jūs nematote ginčių, nes mes turime didžiąją viziją, kokia turi būti Lietuvos sostinė.“

Laidos vedėjai paklausus, ar meras keistų dabartinį ministrų kabinetą, A.Zuokas tiesiai neatsakė: „Apie Vyriausybės formavimą šiandien kalbėti dar anksti. Prie stalo turi būti priimti sprendimai ne vien pagal prezidento norus, o radus bendrą sprendimą.“

A.Zuokas taip pat gyrė dabartinį ministrą pirmininką, sakydamas, kad Algirdas Butkevičius pakankamai gerai tvarkosi su dabartine situacija.

„Aš būčiau labai reiklus prezidentas, kalbant apie ministrus ir Vyriausybės sudėtį. Tačiau politikoje būtinas dialogas, o ne vien asmeniniai sprendimai. Aišku, anglų kalbos žinių viešai netikrinčiau“, - ironiškai tarė A.Zuokas, paklaustas apie jo įsivaizduojamą Vyriausybę.

„Mes gyvename demokratinėje valstybėje. Mano teistumas yra panaikintas prieš daugelį metų,- nukirto A.Zuokas, kai laidos vedėja pabrėžė, jog jis būtų pirmasis teistas prezidentas. - Man tai labai nemaloni istorija. Bet gerbtinas tas, kuris savo noru stojasi ant kojų“.

Politikas taip pat tvirtino, kad dabar savo darbais įrodo kompetenciją ir ryžtą dirbti valstybės labui.

„Niekas manęs negali paveikti. Mane gali tik įtikinti“, - atrėžė A.Zuokas, paklaustas apie tai, ar jo niekas nestumia į prezidento rinkimus.

O tuos, kurie taip mano, meras pavadino žmonėmis be idėjų, galinčiais tik šmeižti ir kritikuoti.

„Lietuvą mes turime ne tokią sėkmingą, kaip galėtume, ne dėl to, kad žmonės mūsų negabūs, o todėl, kad turime problemą valstybės valdymo lygmenyje“, - kritikos valdantiesiems nepagailėjo A.Zuokas.

Jis taip pat pridūrė, jog Vilnius yra teigiamas pavyzdys, kad jeigu jis gali susitvarkyti su didžiausiu Lietuvos miestu, tai sėkmingai tvarkysis ir tapęs šalies prezidentu.

„Valdžia turi nebijoti rodyti pavyzdį“, - pabrėžė A.Zuokas, kai laidos vedėjai užsiminė apie jo važiavimą per automobilius su šarvuočiu, šunų ekskrementų parkuose rinkimą.

„Esu realistas, kuris siekia neįmanomo“, - pabrėžė prezidento posto siekti pasiryžęs sostinės meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.