Seimo komitetas pataisų dėl azartinių lošimų svarstymą nukėlė į pavasarį

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas

Parlamentarai siūlo naujas pataisas rengti, pasitelkus Finansų, Sveikatos apsaugos ministerijų, Specialiųjų tyrimų tarnybos specialistus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Parlamentarai siūlo naujas pataisas rengti, pasitelkus Finansų, Sveikatos apsaugos ministerijų, Specialiųjų tyrimų tarnybos specialistus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2014, 7:23 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:43 AM

Per pertrauką valdantieji turėtų apsispręsti dėl pataisų likimo.

Tokį sprendimą komitetas priėmė pirmadienį, pritaręs dviejų socialdemokratų - Algirdo Syso ir Benedikto Juodkos siūlymui visas pataisas svarstyti vėliau.

Anot A.Syso, dėl Seime svarstomų pataisų „itin neigiamai pasisakė visuomenė“, Vyskupų Konferencija bei kai kurios visuomeninės organizacijos.

Komiteto vadovas socialdemokratas Bronius Bradauskas sako, kad pataisos įstrigo dėl lobistų: “Įvairūs lobistai įtakoja kai kuriuos mūsų Seimo narius ir netgi frakcijas ir negalime niekaip su tuo įstatymu pajudėti į priekį“.

B.Bradauskas mano, kad pataisų svarstymas stringa, nes „nepasidalijama lošimų rinka“.

Pasak parlamentaro, komitetas yra paruošęs galutinį įstatymo dėl azartinių lošimų variantą, į kurį apsvarstęs su specialistais sudėjo visas iki šiol Seime registruotas pataisas ir įvairius Seimo narių pasiūlymus, dėl kurių reikalingas galutinis sprendimas, kad pataisos būtų svarstomos plenariniame posėdyje.

B.Bradauskas žada siūlyti projektą svarstyti ir sprendimą priimti valdančiųjų politinėje taryboje.

„Kas netinka įstatyme, eliminuoti arba rasti bendrus sprendimus, kad jis galėtų keliauti toliau“, - teigė komiteto vadovas.

Parlamentarai siūlo naujas pataisas rengti, pasitelkus Finansų, Sveikatos apsaugos ministerijų, Specialiųjų tyrimų tarnybos specialistus.

Biudžeto ir finansų komitetas yra pritaręs pataisoms, kad B1 lošimo automatai galėtų būti statomi maitinimo ir apgyvendinimo įstaigose (aludėse, baruose, kavinėse, restoranuose, viešbučiuose, moteliuose), jei tam pritaria savivaldybė.

Pataisomis siūloma įteisinti lažybas internetu ir įpareigoti Lošimų priežiūros tarnybą griežčiau kontroliuoti nelegalių virtualių lošimų organizatorius. Parlamentarai siūlo lošimo vietų savininkams įrengti kasos aparatus ir vaizdo kameras. Taip būtų kontroliuojami nepilnamečių lošimai ir pajamos.

Europos Komisija yra pradėjo tyrimą prieš Lietuvą dėl galimų Europos Sąjungos teisės pažeidimų, diskriminuojant kitų valstybių narių lošimų organizatorių galimybes vykdyti veiklą Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.