Tytuvėnų vienuolynas ir bažnyčia atsigauna, bet niekas nenori jų drausti

Nuo didžiulio gaisro, kilusio

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2014, 8:58 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:28 AM

Per dvejus metus, praėjusius po gaisro, Tytuvėnų vienuolyno ir bažnyčios ansamblis atsigauna – uždengti stogai, sutvarkytas šildymas, todėl patalpose gerokai sumažėjo drėgmės. Bažnyčiai atstatyti yra skirti 3 mln. litų europinės paramos. Vyriausybė šių metų biudžete nepagailėjo 1 mln. litų vienuolynui sutvarkyti.

„Už tuos pinigus bus tvarkomas vienuolyno vidus: bus sutvarkyta muziejaus salė, kur buvo padaryta didžiausia žala, taip pat bus tvarkomi koridoriai, sienos, nes visur yra nukritę dažai, bus aptvarkomi kaminai“, – pasakoja Tytuvėnų piligrimų centro direktorė Asta Vaitkevičiūtė-Kizienė.

Pasak rajono vadovų, vidaus darbams dar trūktų apie 150 tūkst. litų.

Šiuo metu apdrausti yra tik statybos darbai, nes draudikai po įvykusių nelaimių nenori drausti Tytuvėnų vienuolyno ir bažnyčios ansamblio.

„Aišku, draudimo suma labai išaugo. Jei anksčiau buvo 5 tūkst. litų metams, tai dabar – 15 tūkst. litų“, – sako Kelmės rajono meras Vaclovas Andrulis.

Gaisras Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblį nusiaubė prieš dvejus metus. Nustatyta, kad jis kilo vienuolyno palėpėje dėl nesaugaus dūmtraukio. Dėl netinkamo pareigų atlikimo teisiamųjų suole sėdi vienas teisiamasis– buvęs laikinasis Piligrimų centro vadovas Pranas Jurkaitis. Jam pateikti milijoniniai ieškiniai dėl kultūros vertybių sunaikinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.