Girtą vyrą nubaudusią žmoną teis už šeimos niekinimą?

Seime kelią skinasi Petro Gražulio siūlymas numatyti pinigines baudas už viešą dorovinių vertybių bei šeimos pagrindų niekinimą, visuomenės dorovei prieštaraujančių renginių organizavimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2014, 11:59 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:09 AM

Už tokį elgesį žmogus galėtų būti baudžiamas pinigine bauda nuo vieno iki trijų tūkstančių litų. Spėjama, kad ši pataisa pirmiausia nukreipta prieš seksualines mažumas ir gyvenančius nesusituokus.

Antradienį per antrąjį balsavimą P.Graužlio iniciatyvai pritarė dauguma Seimo narių, išskyrus socialdemokratus ir liberalus. Kad įstatymas būtų priimtas, politikas balsuos dar vieną kartą.

Seimo narė Aušrinė Pavilionienė šią iniciatyvą pavadino populistine. Ji pateikė konkretų pavyzdį, pasirodo, pakeitus įstatymą bausti bus galima netgi moterį, kuri „eina per kaimą su medine grūstuve rankoje, kad atsivestų girtą vyrą į namus“. Tokiu būdu esą moteris viešai paniekins šeimą.

Pasak A.Pavilionienės, pakeitus įstatymą šalyje bus draudžiama kalbėti apie skyrybas, partnerystę, nes tai galima suvokt kaip šeimos niekinimą. Bus pažeidžiama žodžio ir susirinkimų laisvė.

Tuo tarpu P.Gražulis tikino, kad ši pataisa yra labai logiška ir savalaikė. Esą ji sustabdys, įvairias švietėjiškas proramas, nukreptas prieš šeimą.

„Šeima yra pagrindinė lastelė, kuria grindžiama mūsų visuomenė“, - P.Gražulį palaikė konservatorius Rimantas Dagys.

Už siūlymą siūlymą pakeisti Administracinių teisės pažeidimų kodeksą balsavo 46 Seimo nariai, prieš buvo 10, o 22 suslaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.